Šta će biti sa Lazarom Markovićem?

Autor:

Sport

17.01.2019

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigao je kao dvostruki uzastopni šampion Srbije sa Partizanom, osvajač triple krune sa Benfikom, 19-godišnjak za koga je Avram Grant rekao da nije video talentovanijeg, ako izuzmemo Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.... Ali epizoda u Liverpulu, već sada je jasno, neslavno će proći za Lazara Markovića. Samo 34 utakmice za Redse, poslednja u maju 2015... I već šest meseci u drugom timu Liverpula. U kome je poslednju utakmicu odigrao još 8. avgusta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lazar Marković

Na Enfildu su naime ljuti na Markovića što nije prihvatio ponudu da se za obeštećenje od oko 3.300.000 evra preseli u Anderleht. Marković je negirao da je posao propao zbog njegovih finansijskih zahteva, ali je svakako izgubio šest meseci. Lokalni mediji doduše hvale njegovo ponašanje na treninzima rezervnog tima, trener U23 ekipe Nil Kričli o tome priča kadgod stigne, kažu da Markec pomaže klincima, ali... Ne prima on 50.000 funti nedeljno da bi bio mentor mlađima.

Jasno je da bi Liverpul najradije da mu u dve preostale nedelje januarskog prelaznog roka pronađe novi klub, kao što je jasno da sada od obeštećenja ne bi bilo ništa ili bi bilo simbolično. Niti ga Liverpul zaslužuje što se tiče Markovića, jer je kad je mogao da ga proda – a bio je Fenerbahče jedno vreme ozbiljno zainteresovan – preterivao je sa nekakvom nerealnom cenom od 20.000.000 evra. Sad samo pokušava da gubitke svede na minimum.

Problem je što pravih ponuda nema. Ovog je januara bilo nekakvih pregovora sa neimenovanim kineskim klubom, ali zvanična ponuda nije stigla na Enfild.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liverpula

Markoviću ugovor sa Liverpulom ističe u junu, za tih šest meseci zaradiće oko 1.750.000 evra. Ili će da ode negde gde će da igra? Ne zavisi naravno ni samo od Markeca. Neko treba i da pozove. Ali da ne zaboravimo, Lazaru Markoviću tek su 24 godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading