Klubovi ujedinjeni protiv špijunaže Bijelse: Pominje se oduzimanje bodova

Autor:

Sport

19.01.2019

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je saopštila Engleska fudbalska liga 11 klubova iz Čempionšipa je kontaktiralo organizaciju takmičenja, a sve u vezi sa špijunažom koju je protiv rivala sprovodio Lids junajted.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marselo Bijelsa

Špijunaža Lidsa je otkrivena pre utakmice protiv Derbi Kauntija, kada je ispred trening centra Ovnova uočeno sumnjivo lice koje je posmatralo trening. Ustanovljeno je da se radi o zaposlenom u Lidsu, koji je tamo poslat kako bi prikupio informacije o protivniku. 

Menadžer Lidsa, legendarni Argentinac Marselo Bijelsa je priznao da takvu praksu praktikuje već duže, a održao je i konferenciju za medije na kojoj je detaljno objasnio kako je svoje ljude slao protiv svih rivala sa kojima je njegova ekipa ove sezone igrala. 

S razlogom je mnogo klubova izrazilo nezadovoljstvo postupcima Lidsa, a njih 11 je kontaktiralo EFL, koji je protiv ovog kluba posle žalbe Derbija pokrenuo istragu. 

- Zahtevi 11 klubova će biti razmatrani u sklopu istrage protiv Lidsa - saopšteno je iz EFL. 

O slučaju "Lidsova špijunaža" se oglasio i vlasnik Bristol Sitija Stiv Lansdaun, koji je tražio da se "špijunima" oduzmu bodovi. 

- Iskreno, jedino što je logično je oduzimanje bodova Lidsu. EFL je rekla da će to ozbiljno uzeti u razmatranje, ali smatram da se to neće desiti, neće imati snage za tako nešto - rekao je gazda Bristol Sitija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading