Srbin od kog se mnogo očekuje u Hrvatskoj: Komšije su mi bili Mesi i Brajant!

Autor:

Sport

27.01.2019

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada su u hrvatskim klubovima igrala 22 fudbalera iz Srbije, a poslednja pridošlica je napadač Andrija Kaluđerović (31) koji će zameniti u zaprešićkom Interu Komnena Andrića koji je pojačao Dinamo.

RepublikaFoto: youtube.com/Guillaume Le Roux
Andrija Kaluđerović

Kaluđerović je igrao za mnoge klubove,  a Inter mu je već 18. klub u karijeri.

I dalje se vodi kao najbolji strelac u istoriji Prve lige Srbije sa 61 postignutim pogotkom. Nastupao je na tri kontinenta, a osim za niz klubova u Srbiji igrao je i u klubovima u Kini, Tajlandu, Australiji, Novom Zelandu, Kataru, Švajcarskoj, Španiji, Kipru i Litvaniji. Pre Hrvatske nastupao je u Indiji gde je igrao za Delhi Dinamos. U njegov fudbalski CV upisana su i tri nastupa za srpsku reprezentaciju, a bio je član i olimpijske reprezentacije 2008.


Igrao je za Prosinečkog.

- To je bilo najbolje iskustvo u mom životu. Tamo sam sreo neke od najboljih sportista sveta, bio sam sused Mesiju i Brajantu. Mislim da je Di Marija bio u sobi pored moje. Kada se osvrnem, zadovoljan sam karijerom - rekao je Kaluđerović.

Svoje možda najbolje igre pružao je 2011., dok je nastupao za Crvenu zvezdu. Beogradski klub tada je vodio Robert Prosinečki. 

– Ta 2010., kada sam igrao za Zvezdu, za mene je bila neverovatna. Dobio sam dete, a ispunio sam i svoj san. Svi u Srbiji sanjaju da igraju za Zvezdu ili Partizan. Meni se to ostvarilo- rekao je Kaluđerović.

Govoreći o razlozima dolaska u Inter, Kaluđerović je kazao da su za to postojala dva razloga. Prvi je, kako je rekao, iskreni poziv trenera Samira Toplaka, a drugi blizina Beograda gde živi njegova porodica. Sin Luka je osnovac i važno im je da budu blizu.

- Glavni je cilj ostati u 1. HNL i da probamo da ostanemo hit u Kupu. Igramo polufinale s Rijekom kod kuće, finale nije daleko - rekao je Kaluđerović medijima u Srbiji. Rekao je i da su ljudi u Zaprešiću ljubazni i susretljivi. Inter mi je kao porodica kao moj OFK Beograd nekada. Za sada je sve u najboljem redu - rekao je Kaluđerović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading