Ovo je najlepša fudbalska "ljubavna" priča: Proslavljeni Poljak potpisao za matični klub za 100 evra!

Autor:

Sport

07.02.2019

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbaler Borusije iz Dortmunda, 33-godišnji Jakub Blaščikovski je odlučio da se vrati u svoj prvi klub, Vislu iz Krakova, koju je finansijski pomogao i izrazio želju da igra za džabe, međutim poljski zakon nalaže druačije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jakob Blaščikovski

Jakub Blaščikovski i zvanično je potpisao za Vislu u kojoj je proveo tri sezone kao mladić u usponu. Klub s juga Poljske nalazi se u izrazito lošoj finansijskoj situaciji, a 33-godišnji vezista odlučio je da pomogne svom klubu isplativši im 300.000 evra da isplati dugove pre nekog vremena.

Proslavljeni fudbaler potpisao i šestomesečni ugovor, a prema poljskim pravilima profesionalni igrač ne sme da prima platu manju od 500 tamošnjih zlota, što je preneseno u evre malo više od 100.

Eto, tolika će biti plata popularnom Kubi, a on je odlučio da taj novac prosledi u dobrotvorne svrhe za organizaciju koja će kupovati karte za utakmice Visle koje će ići deci iz sirotišta.

Kuba je odigrao 50 utakmica za Vislu u sezoni kada je osvojila titulu prvaka Poljske, a u Nemačkoj je sa Borusijom, pod vođstvom trenera Jirgena Klopa, dva puta osvajao naslov najboljeg u Bundesligi (2011. i 2012. godine).

Za reprezentaciju Poljske zabeležio je 104 nastupa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading