Pošto Mančester junajted?

Autor:

Sport

17.02.2019

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijski prestolonaslednik princ Muhamed bin Salman želi da kupi Mančester junajted.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mančester junajted

Bin Salman je spreman da plati 4,3 milijarde evra za preuzimanje najtrofejnijeg engleskog kluba.

Kako prenose engleski mediji, princ čija kraljevska porodica poseduje bogatstvo u vrednosti od 970 milijardi evra, nada se da je ova ponuda primamljiva američkoj porodici Glejzer koja je vlasnik velikana sa Old Traforda.

Bin Salman navodno želi da kupi Junajted kako bi konkurisao gradskom rivalu Sitiju, koji je pod kontrolom Šeika Mansura iz kraljevske porodice Abu Dabija. 

Procena o vrednosti Junajteda na 4,3 milijarde zavisi od plasmana kluba u Ligu šampiona sledeće sezone, pa je teško očekivati eventualnu prodaju "crvenih đavola" pre kraja sezone. 

Bin Salman je prestolonaslednik, a trenutno je na poziciji zamenika premijera. Poslednjih godina je pažnju privukao razvoju jednakosti polova u svojoj izuzetno konzervativnoj zemlji, pa su tako žene konačno dobile pravo da voze automobile, a sve u cilju privlačenja stranih turista. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading