Zvezdine legende gledaju u leđa Boaćiju!

Autor:

Sport

19.02.2019

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa dva gola postignuta u trijumfu nad Vojvodinom Ričmond Boaći je dogurao do brojke od 47 pogodaka na 60 zvaničnih mečeva u dresu Crvene zvezde!

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

To znači da internacionalac iz Gane prosečno postiže 0,78 golova po utakmici i to je ubedljivo najbolji prosek svih Zvezdinih napadača nakon raspada SFRJ koji su odigrali više od 30 utakmica.

Nešto slabiji prosek od Boaćija ima Darko Kovačević koji je na 62 utakmice postigao 45 pogodaka. Sledi dvojac koji ima slabiji prosek od Boaćija i Kovačevića, ali je zato odigrao mnogo više utakmica i postigao značajno više golova.

Novi član stručnog štaba reprezentacije Srbije Nikola Žigić odigrao je 110 utakmica za Zvezdu i postigao 70 golova (0,63), dok je Mihajlo Pjanović na 148 nastupa upisao 92 pogotka (0,62).

RepublikaFoto: Starsport

Listu deset najboljih strelaca, od raspada SFRJ, računajući samo igrače koji su odigrali najmanje 30 mečeva, kompletiraju Nebojša Krupniković (0,60), El Fardu Ben (0,59), Zoran Jovičić (0,57), Ante Drobnjak (0,57), Marko Pantelić (0,55) i Hugo Vieira (0,52).

Ričmond Boaći bi do kraja tekuće sezone potencijalno mogao da odigra još 18 takmičarskih mečeva, što znači da će sigurno stići do brojke od 70 mečeva u Zvezdinom dresu, a videćemo kakvo će mu tada biti "prolazno" vreme i da li će zadržati prvo mesto na listi najboljih strelaca Crvene zvezde od raspada SFRJ.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading