Otkrivena Mesijeva NAJVEĆA tajna

Autor: B92.net, Republika

Sport

02.03.2019

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Barselone Ernesto Valverde pričao je o ulozi trenera u mečevima i tome kako njegov najbolji igrač Leo Mesi "čita" protivnike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Razotkriven"... Leo Mesi

Valverde je, razgovarajući sa Fajnenšl tajmsom, otkrio svoju ulogu kada utakmica počne.

- Ovo je igra u kojoj treneri imaju manju ulogu nego u bilo kom drugom sportu. Ja mogu da se derem na igrača, ali postoji šansa da me on neće čuti. U fudbalu trener nema maltene nikakav uticaj na meč, barem ne koliko ima u košarci. Imamo samo tri izmene, vreme se ne zaustavlja (za tajm-aute), tako da su igrači prepušteni sami sebi. Oni 45 minuta, bez prestanka, sami donose odluke, rekao je Valverde. 


Logično, najbolji fudbaleri donose najbolje odluke, a jedan od njih je verovatno najbolji fudbaler svih vremena Lionel Mesi. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Otkrio protivnicima Mesijevu tajnu... Ernesto Valverde

- Moram da priznam da 'velikani' analiziraju utakmicu bolje nego ja. Umesto analiziranja, oni tumače igru. Nije to isto. Na terenu nemate vremena za razmišljanje, morate da reagujete, kaže Valverde. 


Trener Barselone je posebno izdvojio Mesijevo "čitanje" protivnika. 

- Mesi je ekstreman slučaj. On uvodne minute meča koristi za tumačenje protivnika. Za to vreme on ignoriše loptu i napad svoje ekipe kako bi se samo 'šetkao' i posmatrao protivničku odbranu, te pamtio tačno pozicioniranje svih protivnika. Onda, kako meč odmiče, on kreće da ih 'čita' sve bolje i bolje jer zna tačno koje su slabosti protivnika, otkrio je španski stručnjak. 

El Klasiko se igra u okviru 26. kola LaLige, u subotu od 20.45.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading