Broj povređenih sa derbija dvocifren: Brutalan napada na policajce ili sukob "delija" i "grobara"?

Autor:

Sport

02.03.2019

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sukobima navijača i policije pred početak 159. večitog derbija fudbalera Crvene zvezde i Partizana u Beogradu povređeno je 13 osoba, među kojima je i šest policajaca.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Detalj sa meča

Do sukoba je došlo na Autokomandi, a u Hitnoj pomoći rekli su da je šest-sedam njihovih ekipa izaslo na lice mesta i da su svi povređeni prevezeni u Urgentni centar. 

Za sada nije poznata težina povreda. 

Grupa navijača Partizana, koja je išla iz pravca Humske ka stadionu "Rajko Mitić", sukobila s policijom na Autokomandi. 

S druge strane, "Blic" tvrdi da su se sukobile pristalice Crvene zvezde i Partizana.


Kako navodi list, policija je najpre zaustavila ljude koji su se kretali iz pravca Veterinarskog fakulteta, odnosno od Slavije ka stadionu, kako bi prošli "grobari" koji su krenuli s Partizanovog stadiona na južnu tribinu stadiona "Rajko Mitić". 

Navijači crno-belih su probali da probiju kordon koji ih je odvajao od ostalih ljudi koji su tada bili blizu stadiona, najverovatnije kako bi se sukobili s navijačima Crvene zvezde kojih je tu bilo, pa je došlo do incidenta, navodi "Blic", ističući da se situacija smirila nekoliko minuta kasnije nakon dolaska dodatnih policijskih snaga.

Na sve ovo Mondo prenosi da je posle utakmice Policijski sindikat Srbije (PSS) saopštio je da je 17 policajaca povređeno pred večerašnji derbi kada su ih na Autokomandi napali huligani.

Predsednik PŠ Veljko Mijailović pozvao je policajce i komandire da koriste svoja zakonska prava kadgod su ugrozeni njihovi i životi građana, te imovina.

U saopštenju se navodi da je oko 17.30 grupa od oko 1.000 huligana napala na Autokomandi pripadnike Policijske brigade Beograda koji su obezbeđivali derbi, a da je nakon incidenta privedeno oko 150 huligana. 

- Na brutalan napad policajci nisu dobili odobrenje da intervenišu, već tek kad su im životi postali ugroženi, na svoju ruku su intervenisali da se odbrane - naveo je sindikat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading