Dan kada je cela Italija plakala: Godinu dana od smrti Astorija

Autor:

Sport

04.03.2019

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je tačno godinu dana od tragične smrti u snu Davidea Astorija. Fudbalski svet će ga pamtiti zauvek...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ispraćaj Astorija u Firenci

Emotivno je bilo ovog vikenda na terenima Serije A.

Sve utakmice 26. kola italijanskog prvenstva prekidane su u 13. minutu u znak sećanja na Davidea Astorija, bivšeg kapitena "viole" i reprezentativca Italije, koji je preminuo na današnji dan - 4. marta 2018. prošle godine.

Čini se, ipak, da je najemotivnije bilo na stadionu "Atleti Azuri d'Italija", gde je gostovala Fiorentina, s obzirom da je Astori rođen i sahranjen u mestu San Đovani Bjanko.

Ono je udaljeno svega dvadesetak kilometara od Bergama u kom se igrao meč.


Kada je Josip Iličić, nekadašnji Astorijev saigrač iz dana u "Violi", u 13. minutu izbacio loptu van granica terena, navijači, igrači i svi ostali prisutni na stadionu gromoglasnim aplauzom, sa suzama u očima, još jednom su pozdravili prerano preminulog Italijana.

Što je izazvalo suze...

Podsetimo, Astori (31) je preminuo u hotelu pre tačno godinu dana, uoči utakmice Udineze - Fiorentina, a obdukcijom je utvrđeno da je srčani zastoj bio uzrok smrti.



Njegova smrt je izazvala veliki šok u fudbalskom svetu, odložene su sve utakmice Serija A i B tog vikenda, a ispred stadiona "Artemio Franki" okupilo se desetine hiljada navijača koji su odali poštu svom nekadašnjem kapitenu. 


Astori je imao "tahiaritmiju", zbog koje je njegovo srce kucalo sve brže i brže, dok na kraju nije stalo.

Ipak, krajem decembra u Italiji se pojavila informacija da su lekari, možda, mogli i da spreče i smrt, pošto je, navodno, na pregledima iz 2016. i 2017. godine bilo utvrđeno da postoje mane na srcu, zbog čega je trebalo da okonča fudbalsku karijeru.

Fiorentina je odlučila da njihov trening centar ponese ime po Astoriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading