Srbin debitovao za mladi tim Vest Hema

Autor:

Sport

06.03.2019

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talentovani srpski fudbaler Kristijan Belić proteklog vikenda debitovao je za Vest Hemov tim do 23 godine.

RepublikaFoto: instagram.com/westham
FK Vest Hem

Reč je o mladom igraču koji je član akademije Čekićara, u koju je stigao pre tri godine, kao 14-godišnjak iz omladinske škole OFK Beograda.

Belić se tada u London preselio zajedno sa svojim starijim bratom Lukom, sa kojim je zajedno nastupao u klubu, ali ubrzo putevi su im se razišli. Luka je otišao na pozajmicu u škotski Madervel, da bi potom potpisao za slovenački Celje.

Kristijan je u razgovoru za klupski sajt istakao da mu je to teško palo, pogotovo zato što u početku nije znao ni reč engleskog jezika.

 

- Sam odlazak od kuće sa 14 godina je težak sam po sebi. Situacija je bila još teža jer nisam  znao jezik i  uopšte nisam mogao da se sporazumem. Ipak, neizmerno sam zahvalan ljudima iz Vest Hema, koji su imali strpljenja i mnogo radili sa mnom - rekao je Belić, a potom dodao:

- Dolazim iz malog grada u Srbiji i debi za mladi tim Vest Hema, kluba sa bogatom istorijom, moju porodicu i mene čini izuzetno ponosnim. Tek mi je 17 godina i smatram da je ovo veliki uspeh, ali ipak nadam se da je ovo samo korak ka prvom timu "Čekićara".

Kristijan Belić igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, baš kao i njegove starije kolege i sunarodnici iz Premijer lige Nemanja Matić iz Mančester junajteda i Luka Milivojević iz Kristal Palasa, i član je omladinske reprezentacije Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading