Krstajić: Milivojević nije spreman da igra za Srbiju, Stojkoviću nije mesto na klupi

Autor:

Sport

08.03.2019

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle objavljivanja spiska fudbalera ze mečeve sa Nemačkom i Portugalom, selektor Mladen Krstajić obratio se medijima.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Mladen Krstajić

Selektor je pre svega poželeo damama u srećan 8. mart.

- Želeo bih prvo da cestitam 8. mart svim damama u Srbiji i da kao i do sada budete u istom rangu sa nama, nadam se da Srbija ide ka tom putu.

RepublikaFoto: Starsport
Džentlmen... Marko Pantelić

Krstajić je potom otkrio detalje sastanka sa Lukom Milivojevićem. Kapiten Palasa po svemu sudeći neće do daljnjeg igrati za reprezentaciju Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Milivojević protiv Kostarike na SP u Rusiji

- Što se tiče spiska i takmičenja, kvalifikacija za SP, zeleo bih da se vratim na neke price što se tiče Luke Milivojevića. Zajedno sa Markom Pantelićem i direktorom FSS Kovačevićem, bili smo u Londonu pre par nedelja i pricali smo sa Lukom. Želim da kažem da Luka nije više spreman da igra za Srbiju. Pokušali smo da neke stvari stavimo sa strane. Niti je Luka Srbija niti je Krstajić, tako da nismo uspeli da nađemo zajednički jezik. Ja se više ne bih vraćao na tu temu - rekao je Krstajić.

Selektor kaže da je njegova ideja bila da se napravi sastanak sa kapitenom Kristal Palasa.

- Ja sam u službi srpskog fudbala. Neke stvari koje se dešavaju u fudbalu morate da ih rešavate u hodu. Da li sa strane igrača ili trenera, morate da balansirate. Ni na čiji govor ili nagovor, vec u razgovoru sa ljudima u FSS smo rešili da održimo sastanak. Nemam problem i sujetu da pređem preko toga, jer je Srbija iznad svega.

Ciljevi u kvalifkiacijama su jasni.

- Naš zadatak i cilj je da ova generacija ima snagu i moć da se kroz ovu grupu plasira na prvenstvo. Imamo dve mogućnosti da se odemo na EP.

Selektor se dotakao i Nikole Maksimovića.

Nikola Maksimović

- Što se tiče Nikole Maksimovića, imali smo razgovor u Napoliju, njega izuzetno poštujem, ali je situacija drugačija, ima problem sa kolenom, i nažalost je zajedno sa klubom i doktorom dogovorio terapije u vreme kada su termini utakmica reprezentacije. Mora na terapije, nama je žao jer nam treba mnogo za reprezentaciju, ali je ljudski da razmislimo i očekujemo da će sve proći kako treba.

Na pitanje da li su Bane Ivanović, Vladimir Stojković i Matija Nastasić završili sa reprezentacijom, selektor je imao spreman odgovor.

- I pre par meseci sam govorio da nikome nisu vrata zatvorena. Ovih 27 su trenutno najbolje koje imamo, ali neki mladi igrači poput Gaćinovića, Radonjića su buducnost fudbala i treba im dati šansu da budu deo ovog tima, iako igraju manje u svojim timovima. Što se tice Stojkovića, igrali smo zajedno u Partizanu, ne treba komentarisati njegov kvalitet, on nije golman koji treba da sedi na klupi sa toliko godina. U ovom trenutku Dmitrović je prvi golman. Moramo da gledamo u budućnost. Pozvali smo Bogosavca iz razloga što je Rodić povređen, nažalost. Što se Nastasića tiče, on je sam rekao da neće da igra za Srbiju dok sam ja selektor - kaže Krstajić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stojkoviću je meč protiv Brazila bio verovatno poslednji za Srbiju

O Darku Lazoviću imao je samo reči hvale, a o Grujići i ne baš.

- Pozvao sam ga zato što ima kvalitet. Što se tiče Grujića, on je igrač koji je bio na SP. Posle smo igrali kvalifikacije, bitne utakmice su bile, on je momak za 10, ali nije normalno da se odbije mlada reprezentacija. Apsurdno je onda da ga zovem u A tim - smatra Krstajić.

Novinare je zanimalo i otkud Nikola Žigić u stručnom štabu reprezentacije.

- Žigić je dao dosta srpskom fudbalu i dosta je bitan za atmosferu u timu.

O duelu sa Pancerima i Ronaldu...

- Nemačka je najteža kada je ranjiva. Mi se ne bojimo nikoga. Prijateljske utekmice ne razlikujemo, mnogo nam je bitna zbog samopouzdanja pred meč sa Portugalom. Naravno da idemo da ostavimo što bolji utisak. Što se tiče Ronalda, mislim da će on igrati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Za kraj Krstajić je dobio pitanje da li je luksuz imati Jovića i Prijovića u timu.

- Nije lako napraviti sistem igre da svi budu zadovoljni, i da svi budu na terenu. Zavisi od utakmice, pa ćemo možda igrati i sa dva špica - zaključio je Krstajić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading