UEFA unela promene pred žreb Lige šampiona

Autor:

Sport

14.03.2019

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati su svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona, a u petak u podne biće održan poslednji žreb za elitno takmičenje u ovoj sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Ušati" trofej

UEFA je uvela nove promena u žrebu za finiš Lige šampiona. Na snagu stupaju u petak, kada će se u Nionu izvlačiti parovi četvrtfinala. Ali, neće biti određeni samo parovi četvrtfinala, već će se odmah znati i kostur za polufinale, odnosno finale takmičenja.

Dosad se održavao žreb svake runde takmičenja, međutim, krovna organizacija evropskog fudbala, odlučila je to da promeni. Kada u petak budu izvučeni parovi četvrtfinala, znaćemo odmah i ko će moći na koga u polufinalu. Takođe, prilikom žrebanja nema povlašćenih, nema nosilaca, a nema ni smetnji da se sastanu klubovi iz iste zemlje.

Među osam najboljih timova Evrope plasirali su se: Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Barselona, Juventus, Ajaks i Porto. Jedan od ovih klubova biće novi šampion Evrope.

Prve utakmice četvrtfinala na programu su 9. i 10. aprila, dok se revanši igraju 16. i 17. istog meseca. Prve polufinalne utakmice su na programu 30. aprila i 1. maja, dok su revanši 7. i 8. maja. 

Finale je u subotu 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" od 21.00 čas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading