Jović je majstor fudbala: Srbin odveo Ajntraht u četvrtfinale, Dinamo ostao kratkih rukava!

Autor:

Sport

14.03.2019

21:52 >> 22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope pošto pobedili Inter na "Đuzepe Meaci" rezultatom 1:0. I posle ovog meča, tim iz Frankfurta može legitimno da koristi prefiks "srpski" pošto su naši internacionalci najviše zaslužni za ovaj trijumf. Dinamo iz Zagreba nije mogao do istorije pošto je bolja bila Benfika sa 3:0 posle produžetaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

Na meču italijanskog i nemačkog kluba bilo je sve otvoreno, pošto je utakmica u Frankfurtu završena bez golova.

Filip Kostić, Mijat Gaćinović i Luka Jović si bili u startnoj postavi Ajntrahta i uspeli su da zajedno sa svojim timom stignu do četvrtfinala. Znali su "neroazuri" da im najveća opasnost preti od Jovića koji ove godine igra fenomenalno, drugi je strelac Bundeslige i za njega se otimaju evropski velikani među kojima su Barselona i Real Madrid. I imali su razloga da strahuju pošto je Srbin ekspresno zatresao mrežu Handanovića.

U 6.minutu napadač srpske reprezentacije je iskoristio grešku odbrane Intera i veoma lukavo lobovao golmana Intera. Pored njega itekako su bili vidljivi i Gaćinović i Kostić. Ulazili su šanse i još jednom pokazali da je srpska "trojka" motor tima iz Frankfurta. Jovićev gol je bio ključni na meču, nisu fudbaleri Intera imali snage, a ni volje za preokret.

Zagrebački Dinamo je u Lisabonu protiv Benfike imao priliku da se posle 49 godina plasira u četvrtfinale nekog evropskog takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Dinama

Benfika je očekivano napadala, imala inicijativu i nekoliko dobrih poluprilika. Međutim, gosti iz Zagreba odlično su se branili. Uspeo je hrvatski šampion da odoli u prvih 45 minuta i ne primi gol, a na drugoj strani veoma su angažovani bili u prvom redu Andrija Živković, koji je startovao uz Ljubomira Fejsu.

Nastavila je Benfika da napada, mada je Dinamo par puta pripretio iz kontre. Međutim, konačno je domaćin uspeo da probije bedem Zagrepčana. Pici je u 70. minutu sjajno spustio glavom loptu za Žonasa, a iskusni Brazilac fenomenalno zahvatio loptu iz polu voleja i pogodio levi donji ugao Livakovića. Gledaćemo produžetke.

Benfika je želela da reši pitanje pobednika u 90 minuta, ali izdržao je Dinamo i meč je ušao u produžetak.  U 94. minutu, ugasila je Benfika svaku nadu Dinamu. Fereira je sjajnim udarcem sa 20-ak metara pogodio sam ugao gola Livakovića i doveo Benfiku u vođstvo 2:0. Potom su overili  četvrtfinale Lige Evrope golom Grimalda u 105. minutu.

Fudbaleri Arsenala su savladali Ren rezultatom 3:0 i plasirali se među 8 najboljih ekipa drugog po važnosti evropskog takmičenja, pridružio im se Viljareal koji je pobedio Zenit sa 2:1, kao i Slavija iz Praga koja je posle produžetaka bila bolja od Sevilje 4:3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading