Osakaćeni "orlovi" putuju u Nemačku i Portugal: Krstajić pecnuo Ronalda - Valjda se neće osvetiti

Autor:

Sport

18.03.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi, gde će početi pripreme za dve utakmice koje očekuju "orlove". Prva prijateljska protiv Nemačke, 20. marta. Potom ona važnija, za bodove, protiv Portugala 25. marta. Pred novinare u kući fudbala izašli su selektor Mladen Krstajić i kapiten, koji neće nastupiti zbog povrede, Aleksandar Kolarov.

RepublikaFoto: Repubika
Mladen Krstajić i Aleksandar Kolarov

Više loših nego dobrih vesti saopštio je selektor Mladen Krstajić na konferenciji za medije pred početak novog ciklusa, i prve utakmice reprezentacije od novembra.

"Orlovi" su se ovog popodneva okupljaju u Staroj Pazovi gde će se kratko zadržati pošto ih već u sredu u Volfsburgu očekuje prijateljska utakmica sa podmlađenom reprezentacijom Nemačke (20. mart, 20.45h), što je zagrevanje za početak kvalifikacija za EURO2020.

Srbija će se preseliti u Lisabon gde je u ponedeljka (25. mart, 20.45) očekuje prvi meč novog ciklusa za kontinentalni šampionat, protiv branioca trofeja - Portugala.

A tamo - neće biti svih igrača sa prvobitno objavljenog spiska sa 27 imena.

Mladen Krstajić je saopštio novinarima da će Nemanja Matić propustiti obe predstojeće utakmice, Aleksandar Kolarov "samo" Nemačku, dok su probleme sa povredama prijavili i Filip Kostić, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, odnosno "problematičan" je i Ljubomir Fejsa.  

Istakao je kapiten da su Nemci favoriti u prijateljskom meču, da bi voleo da njegovi puleni dobiju 5:0, ali je svestan da će to biti nemoguće. Ipak, Krstajić je istakao da "orovi" idu na pobedu i dodaje:

- Nema straha, imaju pedeset dobrih igrača. Nemci su to, morate da ih poštujete ali sve zavisi od nas. Rezultat jeste bitan ali je važnije da se uigramo pred Portugal.

- Formacija? Sastav sigurno neće biti isti, nijednom nisam izveo isti sastav, tako da neće biti tako ni protiv Portugala i Nemačke - rekao je Krstajić.

- Sigurno da imamo ideju kako da ih zaustavimo - nije hteo previše u detalje pitanja kako zaustaviti najbolje igrače Porugala da ulazi Mladen Krstajić.

- Mesi je najbolji na svetu - dodao je iz nekog razloga selektor.

Srbija gostuje Nemačkoj u Volfsburgu 20. marta, a pet dana kasnije počinje kvalifikacije za EURO 2020 protiv Portugalije u Lisabonu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading