50 najboljih trenera svih vremena: Trenutno najbolji je Pep

Autor:

Sport

19.03.2019

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni francuski magazin Frans Fudbal objavio je listu od 50 najboljih trenera svih vremena, a od stručnjaka koji su i danas aktivni među prvih 10 nalaze se samo dvojica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

U pitanju su Pep Gvardiola, koji je zauzeo petu poziciju, i Karlo Ančeloti, kome pripada osmo mesto. Čast aktivnih trenera na ovoj listi brane i Zinedin Zidan, Žoze Murinjo, Jirgen Klop, Dijego Simeone, Marselo Bijelsa...

Od trenera iz regiona, među 50 najboljih nalazi se samo bivši hrvatski strateg Tomislav Ivić. Splićanin, koji je vodio mnogobrojne evropske klubove, zauzeo je 42. poziciju.

Prvo mesto zauzima čuveni Holanđanin Rinus Mihels, a iza njega slede Ser Aleks Ferguson, Arigo Saki, Johan Krojf i pomenuti Gvardiola.

Od šestog do 10. mesta pozicionirani su Valerij Lobanovski, Elenio Erera, Karlo Ančeloti, Ernst Hapel i Bil Šenkli, a u nastavku su imena poput Đovanija Trapatonija, Bele Gutmana, Jupa Hajnkesa, Arsena Vengera...

U linku ispod nalazi vam se kompletna lista najboljih 50 trenera u istoriji fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading