Skandal: Uhapšeni navijači posle meča Srbije i Nemačke!

Autor:

Sport

23.03.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa navijača vređala je na rasnoj osnovi fudbalere nemačke reprezentacije Leroja Sanea i Ilkaja Gundogana tokom prijateljske utakmice sa Srbijom u Volfsburgu i policija istražuje slučaj.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Nemačka - Srbija

Novinar koji je izveštavao sa utakmice u sredu uveče u Volfsburgu, otkrio je na društvenim mrežama da se dogodio incident.

Trojica muškaraca su se predala u četvrtak policiji i odgovarali su na navode da su koristili izraz "crnac" za Sanea i uvrede na račun turskog porekla Ilkaja Gundogana.

Takođe, odgovarali su i na optužbe da su uzvikivali nacističke parole tokom utakmice, koja je završena nerešeno 1:1.

- Trojica muškaraca starosti između 30 i 40 godina bili su na prvom saslušanju. Policija će nastaviti istragu i predati slučaj javnom tužilaštvu Braunšvajga početkom sledeće nedelje- navodi se u saopštenju policije Volfsburga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Nemačke oštro je osudio incident.

- Zahvaljujući pomoći navijača, Fudbalski savez Nemačke uspeo je da sazna ko je kupio ulaznice za mesta na kojima su sedeli gledaoci koji su vređali igrače i policija istražuje slučaj- saopštio je FS Nemačke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading