Ne plašim se, pokušavam da napredujem: Milenković istakao kako do gola

Autor:

Sport

23.03.2019

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Milenković ima samo 21 godinu, a već sada je mladi štoper stub odbrane srpske reprezentacije. Pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i meč sa Portugalcima u Lisabonu (20.45) Milenković je skenirao rivala.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Milenković

- Izlaze visoko u presing, celu utakmicu pritiskaju, imaju dosta individualaca koji mogu da naprave razliku na terenu. Daćemo sve od sebe da se pripremimo najbolje što možemo. Naša dobra strana su ofanzivni prekidi, imamo visoke igrače i to možemo da iskoristimo, ako se ukaže prilika - rekao je Milenković.

Portugalci su izuzetno brzi u napadu.

- Svi su dobri, igraju u velikim klubovima. Ali i Nemci su imali brze igrače, mislim da ćemo dobro odraditi posao.


Ukrajinci nisu kapitulirali, ali Milenković se ne plaši da bi Portugalci mogi da prorade protiv "orlova".

- Ne plaše me. Gledali smo utakmicu, ali treba da gledamo samo u nas, naše sposobnosti, kapacitete i timski duh. Da idemo napred.

Vidljiv je napredak u igri mladog defanzivca Fiorentine.

- Svaki igrač napreduje iz meča u meč, uviđa mane, i ja pokušavam da napredujem tamo gde nisam dobar. Da budem sve bolji, a kada ekipa igra dobro svima je lakše.

Otkrio je i kako se priprema za utakmice. 

- Pred utakmicu posmatram igrače, protivnike, ekipu, analiziram protivnike i tako se koncentrišem. Ne isključujem telefon moji prijatelji znaju kako se pripremam na dan meča.

RepublikaFoto: republika

Bodrim saigrače
 

Nikola Milenković je prvi prišao Ademu Ljajiću na poluvremenu utakmice protiv Nemaca (1:1), da ga uteši posle promašenog zicera.
​- Pokušavam tokom utakmice da bodrim igrače da daju sve od sebe i kroz priču želim da im pomognem. Rat je na terenu, želim da im pomognem, jer im iz poslednje linije sve vidimo. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading