POTRESNA ISPOVEST VAN DAJKA: Gledao sam smrti u oči, fudbal mi nije bio važan, već samo da preživim!

Autor:

Sport

25.03.2019

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih defanzivaca na svetu Virdžil van Dajk govorio je o teškom detinjstvu koje je imao i o tome da je bio na ivici smrti u jednom trenutku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Holandski fudbaler Vidžir van Dajk po mnogima je trenutno najbolji defanzivac na svetu. Prvotimac Liverpula trenutno je procenjen na 100 miliona evra.

Međutim, malo ko zna da su minuti nedostajali da svet ne upozna "Letećeg Holanđanina".

Van Dajk je pre deset godina preživeo pravu životnu dramu. Njemu je puklo slepo crevo, a lekari su kasnije njegovoj majci Rubi ispričali da je Virdžil preživeo samo zahvaljujući tome što je fizički bio u odličnom stanju.

- Gledao sam smrti u oči, bilo je to grozno iskustvo. Prvi put u životu mi fudbal nije značio ništa. Uopšte mi nije bio važan. To je bila bitka da ostanem živ - rekao je Van Dajk.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tada 17-godišnji Holanđanin, koji je bio član Groningena, osetio je bol u stomaku tokom jednog treninga. Kako se stanje pogoršalo u narednih 48 sati, saigrač Tim Keurntjes ga je odvezao u bolnicu. Tamo su, međutim, lekari procenili da nije imao ozbiljnije probleme i poslali ga kući sa tabletama protiv bolova.

Sreća u nesreći je da je njegova majka stigla na vreme u stan gde ga je zatekla sklupčanog u polusvesnom stanju. Odmah je pozvala Hitnu pomoć, a Virdžil je po dolasku u bolnicu odmah operisan.

- Majka i ja molili smo se Bogu i, iskreno, već smo razgovarali o raznim scenarijima... U jednom sam trenutku trebao da potpišem neke dokumente. Bio je to testament. Odlučio sam da to potpišem jer je postojala šansa da tada umrem. Da sam umro u bolnici, deo novca koji sam zaradio išao bi mojoj majci.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kapiten holandske reprezentacije je u Liverpul stigao iz Sautemptona početkom 2018. godine. Prethodno je nosio dres Seltika u koji je 2013. godine stigao iz Groningena i u Škotskoj proveo dve sezone. Standardni je član reprezentacije svoje zemlje od 2015. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading