Ljajić ima SNAŽNU poruku za sve Srbe pred nastavak kvalifikacija!

Autor:

Sport

26.03.2019

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbalski reprezentativac Adem Ljajić izjavio je da su odlični nastupi protiv Nemačke i Portugalije pokazali da javnost može da veruje u uspehe nacionalnog tima i da očekuje još veću podršku na putu ka EURO 2020.

RepublikaFoto: Starsport

Ljajić je izjavio da je remi u Lisabonu 1:1 na startu kvalifikacija veoma veliki bod za "orlove" i pravi zamajac za plasman na kontinentalnog turnir koji se čeka dve decenije.

- Osam utakmica nismo izgubili i to je odlična stvar, posebno za mlade igrače. Veoma je važno da nastavimo ovako, ponosan sam kako smo odigrali. Nadam se da će to ljudi u našoj zemlji prepoznati i da će nam biti veliki vetar u leđa u kvalifikacijama - rekao je Ljajić novinarima posle utakmice u Lisabonu.


Fudbaler Bešiktaša, koji je juče igrao defanzivnije i na mestu zadnjeg veznog, zadovoljan je kako je Srbija izgledala na Lužu 
RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Igrali smo dobro, izgarali i lavovski se borili svih 90 minuta. Možda samo nismo smeli da dopustimo da se branimo drugo poluvreme, ali je i to normalno kada igraš protiv Portugalije na njihovom terenu. Svim silama su napadali, ali smo se sačuvali.


Ljajić će žaliti samo za svojom šansom iz drugog dela igre, kada je promašio, slično kao u Nemačkoj.

- Nisam lepo "legao". Nisam znao da sam usamljen, u suprotnom bih primio loptu i probao iz drugog dodira. Nisam i šta da se radi, dva puta iste šanse i dva puta preko gola - priznaje Ljajić.

O situaciji kada je lopta pogodila u ruku Antonija Rukavinu, a sudija Simon Marčinjak poništio prvobitnu odluku o penalu, Ljajić ističe da je ispravno postupio.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Jeste lopta pogodila u ruku Antonija, ali je pre toga u glavu... Koliko ja znam pravila to nije penal jer se ne svira kada te prethodno udari u neki deo tela. Sudija je opravdano poništio penal.

Srbija u junu gostuje Ukrajini, a Ljajić veruje da bi na terenu trebalo da pokaže da je bolja.

- Sledeći meč je jako bitan, video sam i da su Ukrajinci u finišu došli do pobede u Luksemburgu. Biće teško, ali kao što smo išli na pobedu u Lisabonu tako ćemo i tamo. Ukrajina nije Portugalija i sa njima ćemo igrati ravnopravnije. Verujem da smo čak i bolji. Ako pobedimo napravićemo veliki korak ka EP - zaključio je Ljajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading