Pujol večno zahvalan Van Galu: Najviše uživao sa ovim trenerom

Autor:

Sport

27.03.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda Barselone Karsel Pujol je intervjuu za "Marku" govorio je o trenerima koji su na njega ostavili trag, prijatelju Žeraru Pikeu i mladom i problematičnom Usmanu Dembeleu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karles Pujol

Pujol je bio svetski i evropski šampion, šest puta je osvojio špansko prvenstvo, triput Ligu šampiona i brojne kupove. Španac je u toku svoje skoro dve decenije duge karijere osvojio skoro sve trofeje, da bi 2014. odlučio da "kopačke okači o klin".

Nekadašnji štoper je istakao da neizmernu zahvalnost duguje treneru Luju van Galu.

- On je bio ključ. Verovao mi je u teškim momentima i pomogao mi je prilikom mog debija (2. oktobra 1999. u Barseloni). Cenim sve što sam doživeo sarađujući sa njim - kazao je Pujol i dodao da ga je oblikovao i sadašnji menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola.

- Najviše sam uživao u godinama koje sam proveo sa Pepom, za to vreme sam najviše naučio.

40-godišnjak je u toku cele svoje karijere igrao samo za Barsu (593 meča), sa kojom je proslavio velike uspehe. Važio je za jednog od najboljih defanzivaca sveta, a sada to zvanje poverava svom nekadašnjem saigraču Žeraru Pikeu.

Upitan koga smatra najboljim defanzivcem današnjice, Pujol je rekao:

- Bez sumnje, Pike.

Potom je pojasnio da štopera katalonskog kluba smatra boljim od Serhia Ramosa iz Real Madrida i Virdžila van Dajka iz Liverpula. Upitan da li misli da je Pike bolji nego što je on bio za vreme igračkih dana, Karles je kazao:

- Da, on je najbolji štoper sveta. On je fenomen i moj dobar prijatelj.

Pujol je otkrio i kako bi se nosio sa "problemom" zvanim Usman Dembele, da je 21-godišnji napadač igrao u "njegovo vreme".

- On je izuzetan igrač. Radili bismo sa njim i objasnili bismo mu da smo svi mi nekada bili mladi i da smo svi pravili greške. Dembele je najbolji na terenu i sa kvalitetima koje poseduje može da ispiše istoriju - zaključio je Pujol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading