Nemilosrdni Italijani demolirali Lihtenštajn, Bosanci imaju za čime da žale!

Autor:

Sport

26.03.2019

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Italije savladali su selekciju Lihtenštajna rezultatom 6:0, dok su fudbaleri Bosne i Hercegovine su remizirali 2:2 sa Grčkom u okviru drugog kola kvalifikacija za EURO 2020.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Italije

Fudbaleri Bosne i Hercegovine su preuzeli inicijativu od starta meč, držali su loptu u nogama, već od 9. minuta "zmajevi" su pogodili za vođstvo. Pjanić je izveo korner, a Višća sjajno reagovao i smestio loptu iza leđa golmana Grčke.

Grci nisu znali šta ih je snašlo, smenjivale su se šanse pred njihovim golom, a onda su izabranici Roberta Prosinečkog povećali vođstvo.

U 15. minutu Pjanić je pogodio iz slobodnog udarca, sjajan pogodak veziste "zmajeva". Grci nisu postojali na terenu u prvom poluvremenu, samo nekoliko šansi su uspeli da stvore. Činilo se da Grci ne mogu ništa protiv raspoploženih Bosanaca, ali je sudija pokazao na belu tačku, od 65. minuta vođstvo je prepolovljeno, Fortounis je bio siguran sa "kreča". Međutim, uprkos boljoj igri Bosanaca u finišu stižu Grci do boda, Grčka je izjednačila, Kolovos je strelac u 85. minutu.

Italija je igrala sa izmenjenim sastavom drugu utakmicu kvalifikacija za EURO 2020 protiv Lihtenštajna, počevši s Kenom i Kvaljarelom u špicu napada.

Roberto Manćini morao je dosta da promeni sastav zbog povreda, međutim Italijani su pokazali klasu i "ponizili" selekciju Lihtenštajna. Sensi je pokrenuo mašinu u 17 minutu, Verati je povećao vođsto u 32., Kvaljarela je dvaput bio precizan sa bele tačke, sa velikih 4:0 su Italijani otišli na odmor. U dugom poluvremenu su pogađali Ken i Pavoleti, ali ostaje utisak da mogli i više.

U grupi F Španija je bez selektora Luisa Enrikea Malti u gostima dala samo dva gola (2:0). Konačno je pogodio Alvaro Morata, i to prvi put od 2017. godine u dresu Španije. Odlični napadač postigao je oba gola za svoj tim.

Švajcarska je bez Šaćirija doživela šok protiv Danske! Vodili su sa 3:0, a onda su u rasponu od 84. minutu do kraja meča stigli do 3:3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading