Pljušte tužbe u grupi Srbije: Ukrajinci uzvraćaju Luksemburgu - Mogu li "orlovi" da izvuku korist?

Autor:

Sport

27.03.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Luksemburga najavio je da će se žaliti kod FIFA i UEFA protiv Ukrajinaca, a po svemu sudeći nisu ništa bolji od njih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Ševčenko

Ukrajina je u ponedeljak uveče kao gost pobedila Luksemburg u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (2:1). Ali, nakon meča samo se pričalo o Žunioru Moraešu.

Ukrajinski reprezentativac nije imao pravo da igra taj meč, niti da dobije pasoš, kako tvrde Luksemburžani, jer nije pet godina neprekidno proveo u novoj državi.

Nije se dugo čekalo da Ukrajinci pronađu neki praljv veš o Luksemburgu, pa tvrde da rođeni Portugalac Žerson Rodrigeš od 2017. godine igra za Veliko Vojvodstvo, iako je tek 2013. godine postao stanovnik te zemlje.

Čak ni tih nepunih pet godina nije proveo na jednom mestu, već je bio i u Holandiji, gde je igrao za Telstar, u Moldaviji, gde je nosio dres Šefifa, pa u Japanu, gde je bio član Ivate. Kako je skupio pet godina da bi stekao pravo da igra za Luksemburg, to ni Ukrajincima nije jasno.

Na potezu je FIFA! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading