Dan kada je Boškov stvorio legendu Rima!

Autor:

Sport

28.03.2019

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simbol Rima... Ne, nije reč o Koloseumu... Fudbalski simbol "Večnog grada" je svakako Frančesko Toti. Namazan, prgav, pravi primer italijanske škole fudbala. "Prljav" ali sa magijom u nogama i glavi, barem zaslužuje poštovanje što je ceo fudbalski vek proveo u Romi. Dečački san, o grbu sa "vučicom" počeo je da živi na današnji dan pre 26 godina.

RepublikaFoto: instagram.com/ilaryblasiof
Frančesko Toti

Dugogodišnji kapiten Rome, zaigrao je u Seriji A 28. marta 1993., kada je imao samo 16 godina.

Tadašnji učitelj "vučice", legendarni srpski stručnjak Vujadin Boškov, uveo je u igru mladog Frančeska u pobedi Rome nad Brešom od 2:0. Ostalo je istorija...

Toti je objavio kraj karijere tokom 2017. godine, posle 25 godina vernosti samo jednom klubu - Romi. Nekadašnji napadač odigrao je 786 zvaničnih utakmica i postigao 307 golova.

Bio je i svetski šampion sa Azurima na Mondijalu u Nemačkoj, 2006. godine. Osvojio je Seriju A sa Romom 2001. godine, a 2014. godine je postao najstariji strelac gola u Ligi šampiona - u meču protiv Mančester sitija na stadionu "Etihad", koji je završen rezultatom 1:1.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading