Fudbalski savez Srbije prijavljen kod FIFA - čeka se rasplet!

Autor: B92, Republika

Sport

28.03.2019

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko udruženje profesionalnih fudbalera (FIFPro) prijavilo je Fudbalski savez Srbije Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog navodnih kršenja pravila.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić

FIFPro je prijavio FS Srbije zbog "kršenja principa savesnog vođenja saveza i narušavanja integriteta organa saveza", objavljeno je na zvaničnom sajtu te organizacije.

Svetsko udruženje je FS Srbije osudilo zbog nesprovođenja pravila o nezavisnoj arbitraži u slučaju Vladimira Simunovića, trenutno fudbalera Spartaka iz Subotice.


Ovo je prvi slučaj u kojem se FIFPro obratio Disciplinskoj komisiji FIFA zbog nepropisnih radnji nekog od evropskih Fudbalskih saveza.

- Morali smo da reagujemo na ovaj neuobičajen način kako bismo zaštitili našeg igrača u Srbiji. Radi se o ozbiljnom kršenju prava ovog igrača, o kršenju pravila samog FS Srbije kao i internacionalnih pravila - naveo je generalni sekretar FIFPro Teo van Segelen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Na Arbitražnom sudu je prvo doneta odluka da 25-godišnji Simunović može da raskine ugovor sa Radničkim iz Niša zbog neisplaćenih dugovanja. Iako su tokom samog procesa ispoštovana pravila FSS, postavljena su trojica novih sudija koja su donela novu odluku koja kaže da igrač nema pravo na raskid ugovora.

FS Srbije je jednog od sudija iz prvog procesa skinuo sa liste arbitara i bez obrazloženja ga zamenio sudijom koji radi za FK Radnički iz Niša.

Prijavi koju je podneo FIFPro prethodilo je upozorenje o nefer tretmanu većeg broja igrača. FIFPro dodaje i podatak da je samo u 2017. godini čak 50 odsto fudbalera bilo u arbitražnom sporu sa klubovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading