Kad se sretnu fudbaler Zvezde i Partizana: Milijaš i Ilić žele istu stvar iz potpuno različitih razloga!

Autor:

Sport

29.03.2019

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veterani, a sada već i legende "večitih" rivala Crvene zvezde i Partizana, Nenad Milijaš i Saša Ilić su se sreli na "Sajmu automobila". Čudno, ali iskusni fudbaleri crveno i crno-belih imaju isti cilj - Kup, čini se da je svake sezone ulog isti, ali ove je nešto drugačiji. Milijaš bi da se podseti kako izgleda podići oba pehara i da se "rastaje" sa crveno-belima, ili bar sa kopačkama, a Ilić želi da sa novim Partizanom na čelu sa Savom Milošević vrati ugled crno-belima.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Nenad Milijaš i Saša Ilić

Saša Ilić nije uspeo da postigne dogovor sa rukovodstvom Partizana da preuzme funkciju sportskog direktora i izneo je svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u taboru crno-belih.

- Moje mišljenje je da nije baš dobro rešenje da Partizan dobija trećeg trenera za godinu dana, što se oslikalo i na rezultate, nadam se, to jest ubeđen sam da će ovo biti poslednji i želim mu dobrodošlicu i puno sreće i uspeha i nadam se da će dugo biti u Partizanu. Ja Savu poznajem dovoljno dugo, igrali smo zajedno u reprezentaciji, Španiji...  O njegovim ljudskim kvalitetima je izlišno govoriti, znam da je prošao Partizanovu školu, zna šta traži Partizan i nadam se da će imati uspeha- rekao je Ilić.

Da li je Bata Mirković zaslužio drugu šansu?

- Nije samo on, zaslužili su i drugi, meni je izuzetno krivo što se on odlučio na takav čin i što je otišao, ima velikog kapaciteta, nije ni bila sjajna situacija u Partizanu, nadam se da će mu se posrećiti u nastavku karijere. Krivo mi je- rekao je kapiten crno-belih.

Odakle prvotimci Partizana crpe pozitivnu energiju i gde nalaze razlog za optimizam?

RepublikaFoto: starsport

- Partizan je mnogo velik klub, imao je ovakve probleme u prošlosti i uspeo je da se izbori sa njima, samo je pitanje koliko će ovo trajati. Partizan mora da se vrati tamo gde pripada, mora da se dokaže u Evropi, ja trenutno kratkoročno razmišljam. Cilj je Kup, sezona bez trofeja je propala za jedan klub kao Partizan- rekao je Ilić.

Njegov "ljuti" rival Nenad Milijaš ima više razloga za zadovoljstvo i priželjkuje duplu krunu.

- Kup je cilj, igramo igru posle reprezentativne pauze, gde smo imali vremena da se odmorimo i povređeni da se oporave i vrate u ritam. Nama je bitno da nastavimo u pobedničkom ritmu, sutra je bitan za navijače, pošto im je rođenda, pozvao bih publiku da dođe u što većem broju, svima bi značilo, igramo dobro i lepo nas je gledati- rekao je Milijaš.

- Dosta je vremena prošlo od kada je Zvezda osvojila dupli krunu, meni bi mnogo značila, vreme je. Koga god da smo izvukli ne bi nam bilo lako, Mladost je nezgodan protivnik- prokomentarisao je kratko žreb.

Kada će Milijaš okačiti kopačke o klin?

- Odlučio sam da je dosta, posle juna više neću igrati. Sve sam uradio što sam želeo, ali ostaću u fudbalu, ima mlađih igrača koji treba da dobiju priliku. Pokušaću da budem trener, svestan sam da može dobro da krene, ali videćemo. Ništa konkretno nisam razmatrao- zaključio je Milijaš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading