NAJGORI PARTIZAN U POSLEDNJIH 40 GODINA

Autor:

Sport

02.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizanovi dugovi mere su desetinama miliona evra. Tim nije kadar da se nosi s na papiru manjim klubovima u Superligi, a kamoli Crvenom zvezdom i Radničkim iz Niša. Uprava žrtvuje velika fudbalska imena, koja poput kamikaza sedaju na klupu bez imalo iskustva i, kada se sve to sabere, dobije se istorijski neuspeh kakav se u Humskoj ne pamti u poslednjih 40 godina!

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Dakle, potrebno je da ste najmanje u petoj deceniji života da bi vam u sećanju bila gora izdanja crno-belih od blamaža koje na terenu prikazuje aktuelna plejada crno-belih fudbalera. Porazom u Kruševcu, četvrtim uzastopnim u Superligi, ovaj Partizan došao je u situaciju da se po neuspešnosti izjednači sa najgorom generacijom u istoriji, koja je u sezoni 1978/79. na jedvite jade izborila opstanak u tadašnjoj ligi SFRJ.

RepublikaFoto: FK Partizan
Fudbaleri Partizana

HET-TRIK SANTRAČA

Tada je "parni valjak" u periodu od 18. marta do 14. aprila vezao četiri poraza bez datog gola protiv Hajduka (2:0), Željezničara (2:0), Dinama (1:0) i Radničkog (1:0). Opstanak je obezbeđen trijumfom protiv podgoričke Budućnosti (4:2) u poslednjem kolu, het-trikom legendarnog Slobodana Santrača.

Superliga danas kvalitativno ne može da se poredi sa takmičenjem u nekadašnjoj velikoj Jugoslaviji, pa zato navijače crno-belih još više boli postojeće stanje. Nije pomoglo ni to što je na klupu sela legenda poput Save Miloševića. Crna serija počela je 6. marta porazom u Humskoj od Radničkog (0:1), nastavila se na "krovu" protiv Voždovca (1:0), nakon čega je Zoran Bata Mirković podneo ostavku. Žarko Lazetić nije uspeo da zaustavi kola koja su krenula nizbrdo protiv Spartaka (1:3), da bi se i Savo upisao nulom protiv Napretka (1:0).

RepublikaFoto: FK Partizan
Navijači Partizana

TEŽAK PUT

Utisak je da ovako loše selektiranom timu ne bi pomogao ni Žoze Murinjo, a Milošević je posle meča poručio da je pred njim dug put da ekipi vrati pobednički mentalitet.

- Dug put je pred nama. I to težak put. Bio sam svestan šta nas čeka kad smo dolazili. Dosta je detalja koje bi trebalo da se poprave. Ove utakmice će nam pomoći da pogledamo jasno neke stvari i napravimo detaljnu analizu - izjavio je Milošević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading