Teo Zidan: Tadić je majstor fudbala!

Autor:

Sport

03.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iver ne pada daleko od klade! Najbolji dokaz za to je Teo Zidan (16), sin legendarnog Zinedina, ofanzivni vezista selekcije Francuske do 17 godina, koja se na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u Staroj Pazovi i Zemunu poigravala sa vršnjacima iz Švedske, Srbije i Slovačke.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Teo Zidan

Plesao je 191 centimetara visoki Teo i potezima podsetio na slavnog oca, jednog od najvećih fudbalskih umetnika dosad. Naslednik popularnog Zizua, koji je nastupio na devet mečeva za kadete Francuske, u intervjuu za Srpski telegraf otkrio je koji su mu snovi i koga od srpskih igrača posebno ceni.

Koliko poznaješ srpski fudbal?

- Dušan Tadić iz Ajaksa je veliki znalac, baš mnogo toga ume s loptom. Bio je odličan protiv Reala. Poznajem i Nemanju Radonjića budući da igra za Olimpik Marselj, klub iz mog rodnog grada - rekao je Teo na početku razgovora za naš list.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Da li ti je otac Zinedin najveći uzor u karijeri?

- Svakako da jeste. Divim se njegovoj karijeri i voleo bih da dostignem sličan nivo u budućnosti. On mi je i najveći kritičar i posle utakmica me savetuje kako da poboljšam igru. Od aktivnih fudbalera dopada mi se Luka Modrić.

Tvoj stariji brat Luka (20) treći je golman Reala, a ti igraš za njihov tim do 18 godina. Veruješ li da biste u budućnosti obojica mogli da igrate u istom timu čiji je vaš otac trener?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zinedin Zidan

- Biće to jako teško jer je konkurencija na "Santijago Bernabeuu" ogromna. Ali svakako da bih voleo da igramo jednog dana zajedno za Real.

Koga vidiš kao glavnog favorita za osvajanje Lige šampiona?

- Nakon što je Real ispao u osmini finala, smatram da je Juventus sa Kristijanom Ronaldom najbliži peharu - zaključio je Zidan junior.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading