Englezi se protive promenama u Ligi šampiona

Autor:

Sport

06.04.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klobovi iz Premijer lige protive se predlogu promena u Ligi šampiona koji bi eventualno stupili sna snagu u sezoni 2024/25.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trofej Lige šampiona

Evropska klupska asocijacija, koju predvodi direktor Juventusa Andrea Anjeli, planira sastanak sa čelnicima UEFA u maju na kom bi se raspravljalo o predlozima za promene.

Englezi su izrazili zabrinutost zbog nekoliko stvari i poručili su da će učiniti sve ne bi li zaštitili Premijer ligu. Jedan od glavnih predloga Anjelija i klubova su četiri grupe po osam timova.

To bi povećalo broj utakmica u elitnom takmičenju UEFA sa šest na 14 u grupnoj fazi na šta Englezi trenutno nisu spremni.

- Svi klubovi su saglasni u tome da je neprikladno da evropska fudbalska tela prave planove koji bi izmenili strukturu, kalendar i uticali na takmičenje u domaćim ligama i otuda će svi zajedno raditi na zaštiti Premijer lige.

"U Engleskoj, fudbal ima važnu ulogu u svakodnevnoj kulturu življenja. Milioni dolaze na utakmice širom zemlje, sa strašću i lokalnim rivalitetom koji se prenosi generacijama. Imamo sjajnu kombinaciju takmičarskog fudbala i odanih navijača koje ćemo odlučno braniti. Struktura domaćih liga određuje se u samim ligama i njihovim asocijacijama. Radićemo sa FA Engleske i drugim ligama da evropska fudbalska tela razumeju važnost svega ovog i podsetiti na njihovu obavezu da održavaju zdrava takmičenja u domaćim fudbalskim ligama - stoji u saopštenju klubova Premijer lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading