Portugalski velikan menja ime stadiona - Zvaće se po Kristijanu Ronaldu!

Autor:

Sport

08.04.2019

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporting iz Lisabona namerava da stadion nazove po jednom od najboljih fudbalera sveta i čoveku koji je ka zvezdama krenuo upravo iz zeleno-belog dresa "lavova". Zvao se "Žoze Alvalade", a ubuduće će nositi ime Kristijana Ronalda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Naravno, ukoliko portugalska zvezda pristane.

Stadion lisabonskog velikana nosi ime po osnivaču i prvom članu kluba. Žoze Alvalade je preminuo 1918., vrlo mlad, sa 33 godine, ali je ostavio neizbrisiv trag u Sportingu, osnovanom 1. jula 1906.

Dubok trag ostavio je i Kristijano. Posle odlaska sa rodne Madeire, Ronaldo je kroz kapiju Sportinga prošao kao 12-godišnjak. Za prvi tim je debitovao sa 17 godina i za "lavove" odigrao 31 utakmicu, uz pet golova. Iz lisabonskog kluba je leta 2003. za 14 miliona evra otišao u Mančester junajted.

Predsednik Sportinga Frederiko Varandas, koji je i lansirao ideju, kaže da bi stadion mogao da nosi naziv "CR 7". Prvi čovek "lavova" ne želi da se odrekne osnivača, pa dodaje da je druga varijanta imena "Alvalade CR 7".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading