Grujić ponovo u reprezentaciji: Selektor Srbije - Računam na Grujića!

Autor: mozzart sport

Sport

08.04.2019

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor mlade reprezentacije Srbije govorio o očekivanjima na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope, karijerama mladih igrača, o sudbinama Marka Grujića i Vanje Milinkovića Savića, kao i o posvećenosti fudbalera nacionalnom dresu.

Marko Grujić

U opširnom intervjuu za "Mozzart Sport" selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Goran Đorovićdao osvrnuo se na mnoge stvari pred odlazak na Evropsko prvenstvo.

Pitanje je da li može da računa na Jovića, Živkovića, Milenkovića, Radonjića i još neke momke koji nastupaju i za A selekciju, s obzirom da će se termini kvalifikacija za EURO poklopiti sa terminima obaveza U21 nacionalnog tima.

- Znam da imaju ogromnu želju da igraju za svoju zemlju. Navešću primer Luke Jovića, koji je sa otečenim zubima došao u Rusiju, iako smo mi već bili otputovali. Imao je operaciju, mislili smo da neće moći, a onda je došao u Rusiju. I igrao u takvim uslovima. Ne treba njih kriviti ako klub ne bude hteo da ih pusti. Makar ih ja ne krivim. Znam te momke i mnogo sam ponosan na njih. Prvi sam koji im govori stvari koje treba da im kažem i prvi ću uvek biti da ih branim kada treba. Oni su to zaslužili svojim odnosom, kvalitetom i profesionalizmom. Zato su i došli do toga da imaju jedan izgubljen meč u dve godine - jasan je Đorović.

Osvrnuo se i na Vanju Milinković Savića, koga je navodno on precrtao iz reprezentacije.

RepublikaFoto: fss.rs
Selektor mlade reprezentacije Srbije

- Za mene je grupa iznad svih. Šta su pravila za jednog, to su pravila za sve. Ja nikada nisam zakasnio, ni kao igrač, ni sada kao trener. Tražim da se to isto poštuje i u mladoj reprezentaciji. Svima igračima su otvorena vrata reprezentacije. Naravno, moraju prvo ponašanjem, igrama i odnosom da zasluže dres. Nije to moja, već reprezentacija Srbije. Svima su otvorena vrata, pa i Vanji Milinković Saviću - istakao je.

Javnost očekuje da se vidi šta će biti sa Markom Grujićem, koji nije pozvan u A reprezentaciju pošto je "odbio" da igra za mlade. 

- To je prošlost koju treba ostaviti i razmišljati o budućnosti. Grujić je s nama bio 2017, a posle Rusije ga nije bilo. Razgovarao sam sa Markom i na njega računam isto kao na sve ostale igrače. Ono tačno zna da ja kažem ono što mislim. I niko neće saznati šta smo nas dvojica razgovarali, jer to treba da ostane između nas. Nisam imao nikakav problem s njim, uvek je bio na mom spisku kada nije bio sa A timom. Poslednji put je klub tražio da ga oslobodimo obaveza, da bi se tamo bolje adaptirao, imao je i problem s povredom... Nikad neću reći ono što nije istina. Marko od 2017. nije bio sa nama. Šta se dešavalo u Rusiji na Mundijalu, ja to ne znam. Možda je bilo problema u komunikaciji, ali to je prošlost. Računam na njega. On mora da bude taj koji će zaslužiti poziv. Nemam problem s njim. I ne samo ja, već FSS jer je on budućnost srpskog fudbala - zaključio je za Mozzart Sport selektor mladih srpskih fudbalera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading