Partizan i Radnički ostaju bez bodova!

Autor: Sportski žurnal

Sport

11.04.2019

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik FSS Slaviša Kokez potvrdio je da su tri utakmice Superlige i Prve lige pred Disciplinskom komisijom. Reč je o duelima Proleter - Radnički, Partizan - Dinamo i Zlatibor - Sinđelić. Klubove očekuju najstrože kazne u vidu oduzimanja bodova.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Nišlije su u tom 16. kolu Superlige pobedile 2:1 u Novom Sadu, crno-beli su u 17. kolu slavili ubedljivih 6:0, dok je Zlatibor u 27. kolu Prve lige savladao Sinđelić 2:0.

Kokeza je istakao da ne želi da se meša u rad DK FSS, ali i da ne vidi način da pojedini klubovi ne budu drastično novčano kažnjeni ili oduzimanjem bodova za ovu ili sledeću sezonu.

- Mislim da će do kraja meseca biti izrečene najoštrije kazne. Ne mogu da prejudiciram nešto što je na organima Disciplinske komisije, postoji mogućnost oduzimanja bodova sada ili za sledeću sezonu, da neki klub startuje sa "minus šest" ili "minus 12", kao što se dešava u Italiji i drugim zemljama. I kad neki klub bude sankcionisan velikim novčanim kaznama od tri, pet ili deset miliona dinara, zapitaće se da li da im padne na pamet da se bave nekim radnjama koje nisu u skladu sa pravilima - rekao je za "Sportski žurnal" Kokeza.

Kokeza priznaje da nije zadovoljan radom Etičke komisije za odlučivanje.

- U narednih mesec dana se menja pravilnik Etičke komisije i biće formirana nova, koja će po brzom postupku, tamo gde postoji očigledna situacija, da sankcioniše te klubove.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading