Gde je sada Grof, a gde je Luka? Jovićev otac otkrio da je Miodrag Božović kinjio srpskog napadača, a kako mu je on vratio!

Autor:

Sport

16.04.2019

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi srpski napadač, Luka Jović toliko briljira u dresu Ajntrahta, oko njega otimaju Real Madrid i Barselona. A neretko se pominje i Crvena zvezda gde je započeo svoj put ka "zvezdama". Međutim, malo ko zna da je Jovićev talenat bio potcenjen dok je igrao za beogradski klub, što je otkrio Lukin otac, Milan Jović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

Iako je sa samo 16 godina, devet meseci i 25 dana postao najmlađi debitant u večitim derbijima, ta sezona 2014/2015 je brzo pala u zaborav kada se o Joviću radi, jer je u narednoj ekipu od Nenada Lalatovića preuzeo Miodrag Božović.

Jović jse otisnuo se u nepoznato, u Benfiku, čiji je i sada član, jer je u Frankfurtu samo na pozajmici.

A Lukin otac, Milan Jović se seća perioda kada je njegov sin nosio crveno-bele boje.

- Uvek ću da pomenem Grofa Božovića, u svakoj priči. Doživeli smo, moje dete i ja, mnogo neprijatnosti od njega. Prozivao ga je po novinama, nazivao debeljkom, pekarom... A Luka sada ima tri kilograma više nego što je imao onda u Zvezdi i na to mu Nemci kažu da nabaci još dva. Eto kakav je Božović bio stručnjak. Pričama da je Luka nedisciplinovan navlačio je gnev navijača na dete od 16 godina. Rekao sam mu tada u oči "videćemo gde će Luka igrati, a gde ćete vi biti trener"- rekao je Lukin otac za "Alo".

Mladi Jović je meta evropskih giganata, a Božović je sada trener ruskog kluba Krila Sovjetov, koji ima osam pobeda u 23 prvenstvene utakmice i zauzima 11. mesto u tamošnjoj Premijer ligi, sa svega dva boda više od zone ispadanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading