Akcija "Crveno-bela krv" se širi - Priključite se i vi!

Autor:

Sport

17.04.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdina tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, neće biti samo u Beogradu, već je održana u Vranju, a sledeća stanica je Niš.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
"Delije" zovu

Gradovi se priključuju ovoj humanitarnoj akciji, pa je tako u Vranju bio odličan odziv zvezdaša i prikupljeno 110 jedinica krvi u prostorijama Učiteljskog fakulteta.

Što se tiče Niša, tamo će akcija "Crveno-bela krv" biti održana u ponedeljak, 22. aprila, od 10 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi.


Ovo je 16. put da naš klub organizuje akciju davanja krvi, što je nova prilika da zvezdaši pokažu svoju humanost na delu i kakvo srce imaju, i daju krv onima kojima je najpotrebnija.

U Beogradu će akcija "Crveno-bela krv" biti organizovana u ponedeljak i utorak, u prostorijama Medija centra stadiona "Rajko Mitić", u periodu od od 10 sati do 18:30.

Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj velikoj akciji u sklopu najave spektakla koji nas očekuje 19. maja - nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom. Zato je ovaj put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.


Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija "Crveno-bela krv" u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i ovog puta.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta  od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading