Gvardiola hvali svoje igrače nakon pobede: Ne bih mogao da uradim to što su oni uspeli!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

20.04.2019

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je da se divi svojim igračima posle trijumfa nad Totenhenom, zahvaljujući kojem su se 'Građani' vratili na čelo tabele Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Siti je drugi put u četiri dana na svom "Etihadu" savladao Spurse, pošto je slavio 1:0 u okviru 35. kola Premijer lige i tako se osvetio rivalu za eliminaciju iz Lige šampiona. Šampion Engleske je u sredu pobedio izabranike Maurisija Poketina 4:3, ali je londonski klub prošao u polufinale elitnog takmičenja zahvaljujući većem broju golova u gostima.

- Oba tima imaju neverovatno srčane igrače, bila je ovo zaista teška utakmica posle našeg mentalnog poraza u sredu. Poslednja dva dana su bila izuzetno teška za nas. Mogli smo da izgubimo titulu, a posle onoga u sredu je bilo teško. Kao fudbaler, ne bih mogao da uradim ono što su moji igrači uspeli. I zato je titula još u našim rukama. Nisam ja uradio ništa, rekao sam igračima da ako su zaboravili šta se desilo to je dobro, ali da je isto dobro i ako ih i dalje boli. Prošlo je deset sekundi od sreće do očajanja, a to nam je dalo iskustvo koje u drugom slučaju ne bismo imali - rekao je Gvardiola.


- Čak i ukoliko ne uspemo, imali smo sjajan niz. Uživam u svakom danu u ovom klubu, sa ovim igračima. Nije važno šta će se sledeće desiti, borićemo se do kraja, a videćemo dokle ćemo stići. Totenhem je neverovatan klub, ima sjajan tim. Izvanredna su organizaciju. Borimo se sa najboljim Liverpulom svih vremena, jednim od najboljih timova koje sam video u svom životu. Ukoliko uspemo, bićemo presrećni - istakao je šef stručnog štaba Mančester sitija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading