DERBI GUBITNIKA POSLE 35 GODINA!

Autor:

Sport

23.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored toga što je 160. jubilarni, derbi između Crvene zvezde i Partizana zakazan za četvrtak (19.00, Arena sport 1) ući će u istoriju i kao prvi posle 35 godina u koji oba tima ulaze posle poreza u šampionatu. Minulog vikenda crveno-beli su doživeli prvi krah u Superligi na Banovom brdu u duelu sa Čukaričkim (3:2), dok je "parni valjak" zaribao u Nišu, gde ga je lagano savladao Radnički sa 3:1.

RepublikaFoto: starsport
Detalj sa 159. večitog derbija

Tako će i jedni i drugi meč na Marakani dočekati u negativnoj atmosferi, što se nije desilo od novembra 1984. godine i utakmice u prvenstvu nekadašnje SFRJ. Tada je tim sa Marakane pred gostovanje u Humskoj u 75. večitom derbiju (2:1 za Partizan) poražen od splitskog Hajduka u Ljutice Bogdana sa 3:1, a crno-beli su poklekli na gostovanju Vardaru u Skoplju (1:0).

SLAVLJE U HUMSKOJ

Jedan od aktera u pomenutoj sezoni bio je Boško Đurovski, nekadašnji as i trener Zvezde, koji priznaje da ga je iznenadio ovakav kuriozitet.

- Baš sam se pitao kad se poslednji put desilo da i jedni i drugi izgube pred derbi. Moralo je i to jednom da se desi. Kada sam bio trener Zvezde 2007. godine, pobedili smo ih u Humskoj i slavili titulu. Nadam se da će tako biti i ovog puta. Da ćemo uspeti da pobedimo Partizan. Dva puta je bilo nerešeno ove godine, nismo se proslavili u tim duelima. Ali sada je trenutak da ekipa pokaže karakter, da neko iskoči i reši utakmicu i da pokažemo da smo kvalitetniji od Partizana - rekao je Đurovski za Srpski telegraf.

Đurovski: Zvezda je bolji tim i vreme je da to pokaže trijumfom nad crno-belima

Varga: Partizan bi pobedom spasao sezonu i završio je neporažen u duelima sa večitim rivalom

IZGUBLJENA DRAŽ

Period pre 35 godina pamti i tadašnji napadač Partizana Zvonko Varga, strelac drugog gola za crno-bele u 75. dvoboju večitih.

- Derbi je uvek bio derbi, bez obzira na situaciju u dva kluba. Sećam se da je tada veliki tim Zvezde posle poraza od nas pao na 18. mesto u prvenstvu, što je bilo nezamislivo. Međutim, posle je usledilo Zvezdino proleće, pa su završili visoko. Današnje prvenstvo je izgubilo draž. Sada je Partizan u situaciji da bi pobedom mogao da izvuče sezonu i da kaže da nijednom nije poražen od ovog tima Zvezde. Šteta je samo što utakmica ne odlučuje ni o čemu - istakao je Varga.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading