Partizan izgubio i drugo mesto: Derbi je dokazivanje, obaveza, prestiž

Autor:

Sport

24.04.2019

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Crvene zvezde i reprezentacija Crne Gore, Filip Stojković, pričao je o predstojećem "večitom derbiju" ali je u intervjuu za Sport klub pričao i o optužbama na njegov račun, u kojima se navodi da je vređao igrače Budućnosti u finalnoj utakmici ABA lige koja je igrana u Beogradu. Crnogorska javnost je osula paljbu po beku, pa je preko noći postao "persona non grata".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Stojković

- Prošao sam omladinsku školu Crvene zvezde tako da ceo život igram "večite derbije". Za mene  utakmice protiv Partizana predstavljaju dokazivanje, zatim jednu obavezu prema našim navijačima i prema klubu. Pobeda u derbiju ti donosi prestiž u gradu i društvu, kao i najveće zadovoljstvo u fudbalu - rekao je Stojković.

Partizan je trenutno treći na tabeli i posle dužeg vremena ne može da se uključi sa Zvezdom u trku za titulu. Ipak, defanzivac smatra da i pored toga kada je derbi u pitanju nema favorita.

- Očekujem da se dobro pripremimo za taj meč i da pokažemo najbolje što možemo na terenu. Takođe, voleo bih da uživamo i budemo složni i da zaslužimo pobedu.

Stojković je odigrao veliki broj večitih derbija, ali ipak mu je jedan najdraži.

- Istakao bih onaj prošlogodišnji iz plej-ofa kada smo slavili rezultatom 2:1. Bio sam  kapiten na tom meču i osećao se predivno zbog trijumfa posle koga smo obezbedili titulu. Taj derbi će mi zauvek ostati u pamćenju.

RepublikaFoto: Starsport
Filip Stojković u društvu kolega iz Zvezde

Partizan i Crvena zvezde su u poslednjem kolu Superlige Srbije zabeležili poraze. Crveno-belima je to prvi poraz u domaćem prvenstvu posle godinu i po dana.

- Ostaje žal što nismo zabeležili pobedu protiv Čukaričkog jer smo imali prednost, vodili smo 2:0, a onda su nam presudili trenuci u kojima smo imali pad koncentracije i napravili greške. Ostavljamo to iza sebe i okrećemo se narednoj utakmici.

Zvezda je sa 45 bodova prva na tabeli, sledi je Radnički iz Niša sa 41 i Partizan sa 30 bodova.

- Uz maksimalno poštovanje mislim da je Partizan i teoretski izgubio šansu da osvoji titulu, čak su izgubili i borbu za drugo mesto. Nas ipak drugi ne zanimaju, gledamo sebe i to kako da ostvarimo svoj cilj i  osvojimo titulu.

Filip Stojković se nedavno našao u žiži javnosti i to zbog totalno trivijane stvari, navijanja na košarkaškoj utakmici između Crvene zvezde i Budućnosti. Naime, navijači podgoričkog kluba smatraju da je imao neprimerne gestove tokom meča zbog čega ne bi trebalo više da bude pozivan u reprezentaciju Crne Gore.

- Mogu da kažem da su čiste gluposti da sam vređao ili provocirao nekog na tom meču. Njihovo je da osuđuju, moje je da dobro igram i samo se na to fokusiram. Niko me iz Fudbalskog saveza Crne Gore nije zvao povodom toga - zaključio je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading