Tomislav Karadžić o kolapsu u Humskoj: Partizanu nema oporavka bez...

Autor: mozzart sport

Sport

26.04.2019

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Partizana Tomislav Karadžić prati dešavanja u bivšem klubu i spreman je da pomogne u izlazu iz krize, ali se boji da bi njegova pomoć mogla da dovede do nezadovoljstva određenih pojedinaca. Karadžić je ukazao na ključne probleme i predložio kako bi se moglo doći do boljitka u crno-belom taboru.

RepublikaFoto: Starsport
Karadžić i Kokeza

- Partizanu je potrebna pomoć svih pravih partizanovaca, u kojem obliku i načinu, nije ni bitno. Spreman sam da pomognem klubu, ali ako će to da prođe u dobroj atmosferi, da ne bude povređenih, nezadovoljnih. Na prvom mestu, najvažnija stvar je da se uradi taj sanacioni program, posle kojeg bi svi imali jasnu situaciju i posle kojeg bi klub mogao da krene dalje - rekao je Karadžić u intervjuu za "Mozzart sport".

Karadžić je ocenio da klub polako klizi ka stečaju, ali da prilike u Srbiji nalažu da ipak neće završiti na ovaj način, kao što je to bio slučaj za Glazgov Rendžersom u Škotskoj.

- Ako se ovako nastavi, Partizan se približava stečaju. A, pošto se takve stvari na Balkanu ne rade, ne plaća se ceh na taj način kao što je to uradio Rendžers u Škotskoj, onda bih rekao da se bližimo prinudnoj upravi u klubu - naveo je Karadžić.

RepublikaFoto: Starsport

On je zatim objasnio plan koji bi posrnuli klub iz Humske stavio na stabilne noge.

- Potrebno je da u klub dođe 10-15 privrednika, da unesu deo novca, a potrebna je i veća pomoć države. Pomaže se nešto oko dobijanja evropske licence, ali to je kap u moru, problemi su mnogo veći. Ne znam sad pouzdano koliki je klupski dug i kakva je njegova struktura, ali verujem da nije mali i da stalno raste, jer prihoda nema ni sa jedne strane. Partizanu je potrebno da se napravi jedan novi model organizacije, po kojem će klubu krenuti od početka, od nule - rekao je Karadžić navodeći da je ključ loše sezone Partizana i slabe selekcije tima nezavidna ekonomska situacija.

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije skrenuo je pažnju na značaj igranja u Evropi.

- Potrebno je fokusirati se na borbu za međunarodnu scenu. To je sad najveći prioritet, jer bez Evrope Partizan će se urušiti. Što manje nervoze u finišu sezone, da se u miru dobiju poslednje četiri utakmice. A, posle toga bi bio red da se zakaže klupska Skupština i da se podnesu izveštaji. Imam neodoljiv utisak da je Partizanu potrebna pomoć. Moraju se napraviti neki radikalni potezi, da se napravi sanacioni program, pa za dve-tri godine da se klub vrati na nivo koji Partizanu pripada - naveo je Karadžić i dodao da je crno-belima u ovom trenutku najvažnije jedinstvo.

-  Znam da postoji i taj problem koji mora da se reši, te tri frakcije koje se ne slažu. Imam utisak kao da to neko sa namerom radi, da ne bi postojalo jedinstvo među grobarima. Navijači Partizana moraju da budu jedinstveni i bez 15-20.000 ljudi na stadionu nema oporavka - zaključio je Karadžić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading