Gvardiola: Liverpul je u boljoj poziciji od nas!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

26.04.2019

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostala su još samo tri kola do kraja Premijer lige, a jedna stvar je sigurna - ukoliko Mančester siti pobedi u svim utakmicama do kraja biće šampion Engleske i odbraniće titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U petak je Pep Gvardiola održao redovnu konferenciju za medije pred nedeljni duel Mančester sitija sa Barnlijem.

Pre svega, Gvardiola je govorio o povredama Fernandinja i Kevina de Brujnea.

Što se tiče Fernandinja koji se povredio na meču sa Mančester junajtedom, Gvardiola kaže da još uvek ne zna da li će moći da računa na njega. Za De Brujnea u nedelju neće biti fudbala.

- Videćemo sutra. Ima problem sa kolenom to znamo, ali da li će moći da igra u nedelju to ćemo videti sutra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Gvradiola zna da gostovanje Barnliju neće biti lako za njegov tim:

- Njihov stil i način igre nam je poznat, ono što rade rade veoma dobro i moraćemo dobro da se pripremimo jer je kraj sezone. Svi osećaju pritisak. Odmorićemo se danas, a sutra se spremamo za potpunu kontrolu.

Između poslednjih mečeva u ligi, Liverpul će imati i obaveze u Ligi šampiona. Za to vreme Građani će odmarati. Ipak, Gvardiola smatra da njegov tim zbog toga nije u boljoj poziciji.

- Kada imate ovakvu vrstu pauze u novembru, decembru, januaru ili februaru to je dobro, pomaže. Ali sada, mislim da je Liverpul u boljoj poziciji jer će igrati polufinale Lige šampiona, nego mi koji ćemo odmarati - kaže Gvardiola.

Gvardiola ima veliko poverenje u svoj tim, svestan je kvaliteta igrača koje predvodi, ali ne želi da razmišlja šta će se dogoditi do kraja sezone.

- Mislim da je potpuno neverovatno da smo pobedili Totenhem u ligi nakon što smo od njih ispali u Ligi šampiona. Tu su moji igrači pokazali pravi karakter i izuzetnu želju da pobeđuju. Ne razmišljam o tabeli, ne razmišljam o tome šta možemo da ostvarimo u predstojećim mečevima. Razmišljam samo o Barnliju i samo smo na to konentrisani. Ne želim da pričam i mislim ni o finalu FA Kupa. Kada sve bude završeno onda ćemo pričati o tome šta smo uradili i koliko smo titula osvojili - kaže menadžer "Građana".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading