Holandski trener navija za Totenhem, ali se plaši Tadića i drugova!

Autor:

Sport

29.04.2019

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni holandski trener Martin Jol odličan je prognozer za meč Ajaksa i Totenhema u polufinalu Lige šampiona. Stručnjak je sedeo na klupi oba tima, ali iako je Holanđanin, neće navijati za "svoje"

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić

Jol je od 2004. do 2007. ispunio san i došao na klupu Totenhema, a kako je i sam rekao nema dilemu za koga će navijati u polufinalnom okršaju.

- Navijač sam Totenhema još otkada sam imao osam godina. Zajedno sa bratom sam postao fan Pevaca i imao sam dres Džimija Grivsa. Kada sam postao menadžer ekipe, živeli smo u Čigvelu i ja sam jedini koji sam i posle odlaska ostao da živim tamo. Volim Totenhem, on će zauvek biti moj klub - rekao je Jol.

Potrudio se Holanđanin da Englezima preporuči igrača iz Amsterdama koga bi trebalo da dovedu u London. Tu se dotako i našeg reprezentativca Dušana Tadića.

Martin Jol je u Severnom Londonu proveo tri godine

- Da sam danas u Totenhemu, doveo bih Zijeha. Nije najjači na terenu, ali se razvija u veoma dobrog igrača. Na primer, pogledajte Tadića. Bio je prosečan igrač u Premijer ligi, dok je u Holandiji jedan od najboljih u ligi. Nije u Holandiji tako teško kao što ljudi misle - kaže iskusni stručnjak.

Pored Zijeha otkrio je i odakle preti najveća opasnost po odbranu Totenhema.

- Hakim Zijeh je na desnoj strani, ali je više vezista nego napadač. Ulazi s boka u sredinu, daje lopte u prostor, ima odličan pas. Kada je lopta kod njega, ostali napadači beže i traže pas u prostor. David Neres, talentovani Brazilac je levo, dok je Dušan Tadić u špicu, iako nije klasična devetka. Tadić će napraviti mnogo problema za krupne štopere kao što su Tobi Aldervirld i Jan Fertonge - dodao je Jol.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading