Mesi je fudbalski genije kome se ponovo poklonio "Kamp Nou": Liverpul nije mogao protiv perfektnog Argentinca i ekipe, Barsa pred vratima velikog finala!

Autor:

Sport

01.05.2019

20:59 >> 20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone savladali su Liverpul sa 3:0 na "Kamp Nou" u prvom polufinalnom susretu Lige šampiona i jednom nogom zakoračili ka velikom finalu. Biće teško izabranicima Jirgena Klopa da okrenu Mesija i ekipu, Argentinac je od večeras zvanično fudbalsko božanstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi za delirijum na Kamp Nou

Prštalo je na "Kamp Nou" od prvog sudijskog zvižduka. Barsa je jurišala ka golu gostiju od starta i već u 3. minutu stvorila izglednu priliku preko Rakitića koji nije uspeo da je realizuje, a potom kontra na drugu stranu kada je Mane oboren, ali sudija nije pokazao na belu tačku niti konsultovao VAR. Bilo je jasno šta nas očekuje u nastavku  posle uvodnih minuta.

Kada se činilo da je Liverpul prevazišao početnu napetost i preuzeo inicijativu na terenu, Katalonci su posle sjajne akcije poveli  u 26. minutu. Barselona je stigla do rane prednosti nakon perfektnog pasa Albe za Luisa Suareza koji je utrčao iza leđa odbrane Liverpula i matirao Alisona.

Zaigrala je Barsa angažovanije i pametnije, ali imao je i Liverpul svoje prilike do kraja prvog perioda.

Vodila se prava rovovska bitka, bez predaha,  obe ekipe su izgarale na terenu, ali je Barselona uspela da primiri tempo u finišu prvog poluvremena i ode na veliki odmor sa golom prednosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Liverpul je sa sjajnom energijom ušao u drugo poluvreme, međutim, ispostavilo se da dobra igra nije garant dobrog rezultata. Kada se učinilo da Liverpul polako lomi Barselonu, desio se totalni obrt na terenu.  Katalonci su igrali dosta mirnije i čekali grešku gostiju i dočekali u 75. minutu kada je Leo Mesi bio inicijator i realizator akcije. 

Roberto je dobio loptu od Lea Mesija i poslao loptu za Luisa Suareza koji pogađa prečku, Mesi je na pravom mestu i praktično se ušetao u gol Liverpula za 2:0.  Ali to nije bilo sve. Mesi još jednom dokazuje zašto je fudbalski Bog kako će ga mnogi posle ove večeri nazivati! 

Uradio je ono u čemu je najbolji, izveo perfektan slobodan udarac, a nama ostaje da se pitamo kako je moguće da iznova ponavlja ovakve majstorije. Liverpul je razbijen na "Kamp Nou", demoralisani Salah je u finišu propustio priliku kakvu ne bi smeo fudbaler njegovog kalibra, zapamtiće ovaj kiks Egipćanin dobro, ali i "Redsi" koji moraju da kreiraju čudo u revanšu.

KRAJ UTAKMICE Barsa ostvarila ubedljiv trijumf sa 3:0.

90. minut - Igraće se 5 minuta nadoknade.

84. minut -  Šta je sada propustio Liverpul! Prvo je Roberto Firmino šutirao, a Ivan Rakitić skinuo loptu sa gol linije. Odbila se ona do Salaha koji sa pet metara pogađa stativu.

82. MINUT - GOOOOOOOOOL! Magijaaaaaaaaa Lionela Mesijaaaaaaaaaaaaa 3:0 za Barselonu! Idealna putanja lopte.

75. minut - GOOOOOOOOOL Mesiiiiiiiii! Leo Mesi se ušetao u gol! 

69. minut - Lomi se meč na "Kamp Nou", može li Liverpul do preokreta pošto trenutno izgleda bolje na terenu.

63. minut - Mesi proigrava Vidala na spektakularan način, ali bez realizacije. Prvi ozbiljniji napad Katalonaca u drugom poluvremenu.

59. minut - Barsa je u defanzivi, Liverpul napada! Salah sjajno pronalazi Milnera koji je loše odreagovao, protraćio je sjajnu šansu i to ne prvu na ovom meču...

53. minut - Salah je silovito gađao, ali golman domaćih je sjajno pročitao nameru Egipćanina.

47. minut - Odmah uzbuđenje! Milner u sjajnoj šansi, Ter Štegen siguran!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Barselona vodi 1:0

45. minut - Lepo kombinuje Barselona, posle sjajne akcije domaćih, Kutinjo pada u kaznenom prostoru, ali sudija nije dosudio prekršaj. Igraće se 3 minuta nadoknade.

43. minut - Barselona pokušava da smiri tempo utakmice. Velika borba se vodi na terenu.

40. minut - Sjajno se sada brani Barsa, Liverpul pokušava da pronađe rupu.

35. minut - Kakva šansa za Sadija Manea, loša realizacija posle sjajno istrčane kontre.

30. minut - Barsa juriša ka golu, "Kamp Nou" gori!

26. minut - GOOOOOOOOOOL - Luis Suarez! Idealna Lopta Đordi Albe do sjajnog Suareza. Barselona vodi.

 

25. minut - Liverpul trenutno drži inicijativu, sa puno samopouzdanja igraju Klopovi izabranici, Barselona teško kombinuje u napadu, gosti su sjajno postavljeni.

19. minut - Posle greške Pikea Liverpul je imao sjajnu šansu sa slobodnog udarca koju nije iskoristio.

16. minut - Barsa napada, Kutinjo iz dve prilike nije uspeo da nađe izglednije rešenje.

13. minut - Bio je u šansi Mesi, ali su ga fudbaleri Liverpula sprečili zaustavili u šestaestercu, sudija nije reagovao, Salah istrčava kontru, ali bez konkretnijeg rešenja! 

10. minut - Izgleda kao zatišje pred buru!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

4. minut - Mane oboren u kaznenom prostoru, prva sporna situacija, bez penala ostaje Liverpil.

3. minut - Rakitić u sjajnoj šansi, ali bez realizacije. Od prvih minuta pršti na "Kamp Nou".

1. minut - Utakmica u Barseloni je počela!

20.33 Evo sastava timova.

Liverpul (4-4-2): Alison - Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson - Milner, Fabinjo, Keita, Vajnaldum - Salah, Mane.

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Roberto, Pike, Lengle, Alba - Buskets, Rakitić, Vidal - Kutinjo, Suares, Mesi.

Barselona je neporažena u 31 utakmici na svom stadionu u Ligi šampiona, dok je Liverpul jedina engleska ekipa koja je uspela da pobedi Barselonu u gostima.

Ekipa Jirgena Klopa ima priliku drugu godinu zaredom da izbori plasman u finale, dok se Barselona bori za prvo finale od 2015. Poslednji put Barselona je eliminisana u polufinalu Lige šampiona 2013. od Bajerna. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading