Kolarov je najbolji strelac među defanzivcima!

Autor:

Sport

02.05.2019

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Srbije, Aleksandar Kolarov upisao se ponovo u strelce prethodnog vikenda što mu je bio osmi gol ove sezone, a statistika kaže da je upravo Kolarov najefikasniji defanzivac u top pet evropskih liga.

Aleksandar Kolarov

Aleksandar Kolarov postigao je prethodnog vikedna osmi gol u sezoni za Romu. Tako je postao prvi strani defanzivac koji je postigao toliko golova u Seriji A još od Siniše Mihajlovića kome je to pošlo za rukom pre tačno 20 godina.

Na desetom mestu Optine liste je Kan Ajhan iz Fortune sa četiri gola na 25 mečeva. Isti učinak na istom broju odigranih utakmica (pa tako i deli deseto mesto sa defanzivcem iz Dizeldorfa) ima i Koke iz Levantea dok je Vili Orban u dresu Lajpciga do četiri gola došao na 22 utakmice.

Na osmom mestu je Matju Debiši iz Sent Etjena sa četiri gola na 21 meču, a sedmi je Brajtonov Šejn Dafi koji je na 33 utakmice postigao pet golova. Isti broj golova ali na jednoj manje odigranoj utakmici postigao je Hans Hateboer za Atalantu i on je na šestom mestu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Peto mesto rezervisano je za saigrača Aleksandra Kolarova Federika Facija koji je na 30 mečava pet puta tresao mreže rivala. Mesto više zauzeo je Đanluka Manćini iz Atalante sa pet golova na 26 mečeva.

Serhio Ramos postigao je ove sezone šest golova na 28 utakmica, dovoljno za treće mesto dok je drugi Jusef Atal iz Nice sa istim brojem golova, ali na 25 mečeva.

Prvo mesto ubedljivo pripada Aleksandru Kolarovu koji je odigrao 29 utakmica i postigao osam golova. Za Kolarova je ovo najefikasnija sezona u 16 godina dugoj karijeri. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading