Tajna klauzula je smešna za igrača ovog kalibra: Dva velikana zaratila oko Tadića!

Autor:

Sport

04.05.2019

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojavila se informacija da je srpski fudbaler Dušan Tadić bio ponuđen Real Madridu, ali da je to odbijeno iz "kraljevskog kluba". Ali nema zime za Srbina, zainteresovani timovi za Tadića stoje u redu, a prvi su velikani evropskog fudbala, Juventus i Bajern iz Minhena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić sigurno menja sredinu

Kako javljaju strani mediji ova dva tima su pokazala veće interesovanje za fudbalera Ajaksa. Bavarci traže zamenu za Hamesa Rodrigeza koji će barem kao usputni putnik da se vrati u Real, dok u Juventusu razmišljaju o Tadiću kao zameni za Paula Dibalu.

Ne čudi što su ova dva tima u priči jer je Tadić i protiv Bajerna i protiv Juventusa pokazao veoma visok nivo igre u Ligi šampiona.

Možda i najzanimljivija stvar koju otkriva italijanski sajt je da Tadić u ugovoru sa Ajaksom ima izlaznu klauzulu od 16.000.000 što je vrlo niska cifra u odnosu na kvalitet srpskog fudbalera. Ako je to istina, onda će Tadić vrlo lako promeniti sredinu predstojećeg leta. Niti je cena visoka, a on je odigrao bogovski ovu sezonu i porušio brojne rekorde.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Podsetićemo da je Tadić u Ajaks stigao iz Sautemptona za 11.400.000 evra što je iz ove perspektive vrlo niska cifra. A ako mu je cena za izlaz 16.000.000, onda bi to mogla da bude bagatela za ovako kvalitetnog igrača koji je ove sezone doživeo potpunu evoluciju.

Srbin igra sezonu života u Ajaksu sa 34 gola i 21 asistencijom, u Ligi šampiona je pokazao da je i čovek za velike utakmice. 

Tadić svakako nije jedini igrač koji bi predstojećeg leta mogao da napusti Ajaks, pošto su mnogo pažnje privukli i Matijs de Liht, Doni van de Bek i David Neres.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading