Nisam hteo u Zvezdu zbog "sumnjivih njuški"!

Autor:

Sport

05.05.2019

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Ergić, bivši fudbaler Juventusa, Bazela, Burse je priznao da nikada nije hteo da dođe u Crvenu zvezdu jer nije želeo da sarađuje sa "sumnjivim njuškama".

RepublikaFoto: Tanjug/Rade Prelić
Ivan Ergić

- Bilo je špekulacija oko Zvezde, nije bilo direktnih kontakta sa upravom, samo indirektnih preko menadžera. Ali, nisam želeo da sarađujem sa sumnjivim njuškama. Imao sam sreću da sam se zaobilaznim putem napravio karijeru u fudbalu, a ne preko naših klubova. Mislim da se ne bih mogao naviknuti na te njuške u našim klubovima i to navijači ne razumeju. Kad sam rekao da ne bih došao u Zvezdu, ni da sam gladan, mnogi navijači su se se ljutili - rekao je za "Balkan Info".

Izjavio je da navijači ne razumeju da se ne radi o Zvezdi kao klubu, nego o ljudima koji su je vodili.

- To navijači ne razumeju. Ako uđeš u to ti si okružen tim ljudima i moraš da slušaš svašta. Posle se čude kad neko ko je, kao veliki zvezdaš, otišao iz kluba, a ne znaju da ne ide zbog kluba, već zbog ljudi- rekao je Ergić.

Zanimljivo je da je karijeru gradio van Srbije, jer je kao izbeglica iz Hrvatske otišao u Australiju.

- Počeo sam ka klinac na ulici u mestu blizu Šibenika. Po ceo dan sam igrao fudbal. Želeo sam kao i svaki klinac da uspem, ali ne u tom smislu da me zavede taj spektakl koji se gleda na televiziji, već u igračkom smislu. U smislu da su ti dovoljna samo dva kamena i da po ceo dan igraš i uživaš, sve dok te majka ne pozove na večeru.  Tako sam ja doživljavao fudbal i kasnije kao profesionalni igrač i počeo sam da osećam da ti šabloni, te zakonitosti modernog fudbal, meni smetaju. Moderni fudbal je šabloniziran i ja nisam uspeo da ostanem u toj robustnoj uličnoj formi koju sam stekao kaoklinac, a koju imaju svi Brazilci, nego sam se prilagodio - rekao je za Balkan Info Ergić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading