KAKAV MEČ NA "ENFILDU": Fudbal je čudo - Liverpul se podigao iz pepela i porazio Barselonu za finale Lige šampiona!

Autor:

Sport

07.05.2019

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liverpul je dokazao da je u fudbalu sve moguće...Svi su otpisali ekipu Jirgena Klopa posle prve polufinalne utakmice na "Kamp Nou" ali zbog ovakvih mečeva je jasno zašto je ovo najvažnija sporedna stvar na svetu. Crveni su se plasirali u finale Lige šampiona posle sjajne pobede nad Barselonom od 4:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Euforija na Enfildu

Fudbaleri Liverpula su silno motivisano ušli u meč. Zagrizli su od prvog minuta, i naravno da je Jirgen Klop znao da je Barselona najslabija u prvih deset minuta meča, kada svoju igru prilagođavaju protivniku, a njegovi puleni su uspelli da zapale Enfild pošto je u sedmom mintu gol nade za "crvene" postigao Origi.

Velika borba na terenu, prljavi potezi, zvižduci Luisu Suarezu koji je primio najviše udaraca, ali i u pojedinim situacijama bez potrebe završavao na zemlji, udaranje Mesija u glavu... Samo su jedan delić prvog dela meča.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Liverpul

Ter Štegen je u par navrata vadio "kestenje iz vatre", ali i na drugoj strani je Alison uz dosta sreće u prvih 45. minuta uspeo da sačuva mrežu. Najbolje prilike za Barselonu su imali Mesi i Đordi Alba, kao i udarac Kutinja koji je prohujao pored stative.

Mogli su Katalonci da završe ovaj dvomeč i plasiraju se u finale Lige šampiona,  već u prvom poluvremenu, ali nisu imali dovoljno koncentracije.

Drugi deo susreta je krenuo sa dve šanse i sjajnim intervencijama golmana. Van Dajk je akrobatskim potezom namučio Ter Štegena da bi Mesi spojio Suareza sa golom, ali je Urugvajac slabo šutirao za golmana Liverpula.

A onda Vajnaldum u tri minuta postiže dva gola, i totalnu euforiju, erupciju oduševljenja na stadionu.

Delovalo je da ćemo gledati penale, međutim četvrti gol vredan finala, postiže Origi u 79. minutu meča.

Ne treba zaboraviti da nemački trener nije mogao da računa na Salaha i Fermina.

Finale Lige šampiona na programu je 1. juna, a u sredu drugi polufinalni meč igraju Ajaks i Totenhem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading