BOLONJI TREBALO ČUDO - Dobili su ga u Mihajloviću koji je pokazao umeće i hrabrost

Autor: B92.net

Sport

08.05.2019

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo dve pobede u 21 utakmici – to je bio učinak Bolonje pod vođstvom Filipa Inzagija, podseća analitičar Vilizar Jakimov.

Siniša Mihajlović

On ističe da je ekipa iz Bolonje uspela da izbegne ispadanje iz Serije A samo zahvaljujući Siniši Mihajloviću, koji je preuzeo ekipu od Inzagija.

- Bolonja je izgledala mrtvo i sahranjeno mnogo pre Inzagijeve poslednje utakmice, sramotnog poraza od Frozinonea rezultatom 4:0. Povrede, nedostatak kohezije u timu i slaba forma glavnih igrača su došli glave legendarnom napadaču. Uz to, on nije uspeo da pronađe pravu taktičku postavku i da izvuče najviše iz ekipe. To je bio glavni problem - naveo je Jakimov.

Kako ističe, Bolonji je trebalo čudo da se desi kako bi izborila opstanak u ligi.

- Dobili su čudo. Stigao je Mihajlović i osvojio je San Siro na debiju, golom Federika Santandera Bolonja je slavila protiv Intera. Ekipa je pokazala sve što joj je ranije nedostajalo. Nastavak nije bio daleko od ocene "senzacionalan", pošto je Bolonja pobedila šest od osam utakmica. To je ista ona ekipa koja je na 21 utakmici od početka sezone ostvarila svega dve pobede - konstatovao je Jakimov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Bolonja

On je naveo da je Mihajlovićeva sposobnost da doda kreativnost, brzinu i raznolikost u igri pretvorila Bolonju u jednu od najopasnijih ekipa Serije A.

- Mihajlović je ostao veran formaciji koju je Inzagi izabrao, ali je ključna promena pomeranje Roberta Sorijana u centralni deo sredine terena, pa se nominalna formacija 4-3-3 polako transformisala u 4-2-3-1. Za razliku od Inzagija, Mihajlović je uspeo da pronađe pravu formulu i pokazao je da ima umeće i hrabrost da promeni i stvari u svom pristupu, ukoliko se to ne pokaže kao dobitna kombinacija - ističe Jakimov.

Autor je istakao i da igrači, navijači i uprava mogu da se osećaju odgovornim za rezultat ekipe, ali da nema sumnje je glavni čovek u misiji opstanka Bolonje u elitnom takmičenju Siniša Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading