Zbog ovoga je Bajern veliki klub!

Autor: Mozzartsport, Republika

Sport

08.05.2019

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji šampion Nemačke Kajzerslautern nalazi se u velikim finansijskim problemima. Prošlog leta su ispali u treću ligu, ove se sezone sigurno neće vratiti u Cvajtu jer su u sredini tabele, a pride su u međuvremenu i izgubili licencu za takmičenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Bajerna

Trebaju im pare, pod hitno, kako bi nastavili da postoje, a u pomoć im je danas pritekao i šampion Bajern. Rekorder po broju titula u Bundesligi obelodanio je da će 27. maja od 18.30 gostovati na čuvenom Fric Valter stadionu i da će čitav prihod od prodaje ulaznica ustupiti Crvenim đavolima za saniranje finansijskih problema.

Ta prijateljska utakmica dolazi samo dva dana nakon finala Kupa Nemačke u Berlinu protiv Lajpciga, ali je za Kajzerslautern, prema tvrdnjama funkcionera, važan deo postupka o licenciranju.

Bajernu ovo nije prvi put da priskače u pomoć finansijski ugroženim timovima, još 2003. počeli su da igraju "utakmice za spas", a rivali su im bili Sankt Pauli i Ofenbah.

"Godinama su Bajern i Kajzerslautern igrali velike i napete utakmice, vodili fudbalski rat. Fudbal se zasniva na emocijama i sportskom rivalstvu, ali i na solidarnosti. Kajzerslautern je veliki tradicionalni nemački klub koji je u nevolji, a mi želimo da mu pomognemo. Želimo da ovaj meč bude početak ozdarvljenja ovog tima i povratka na staze uspeha i nadamo se da ćemo udogledno vreme ponovo igrati sa njima u Bundesligi", rekao je funkcioner Bavaraca Karl Hajnc Rumenige.

Kajzerslautern, četvorostuki prvak Nemačke i nekadašnji rival Crvene zvezde u Kupu kupova 1996. godine, ispao je iz Bundeslige 2012. dok je 2018. napustio i Cvajtu. Kako bi obezbedio mirnu budućnost, klub je na nedavnoj skupštini izglasao predlog lokalne grupe investitora da upumpaju 3.000.000 evra, ali je on propao jer nisu želeli da jedan od investitora postane i kontroverzni biznismen Flavio Beka. Zato će im u prikupljanju novca pomoći Bajern.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading