LE: Čelsi izbacio "srpski" Ajntraht nakon boljeg izvođenja penala - u finalu protiv Arsenala!

Autor:

Sport

09.05.2019

18:59 >> 22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija nakon velike drame protiv Ajntrahta i boljeg izvođenja penala plasirali su se u veliko finale Lige Evrope, u kojem će igrati protiv Arsenala, koji je bez većih problema savladao Valensiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa prethodne utakmice u Frankfurtu

Fudbaleri Čelsija ušli su kao favoriti u revanš utakmicu protiv Ajntrahta, međutim vrlo brzo bilo je jasno da će meč biti neizvestan do samog kraja. Domaći sastav pokušao je da nametne svoj ritam od samog starta i dođe do ranog vođstva.

Kontrolisali su posed lopte, a u 28. minutu desio se pad koncentracije gostujućeg tima i odmah je trenutak nepažnje kažnjen pogotkom. Eden Azar uputio je sjajan pas u prostor za Rubena Loftusa Čika, koji je bez većih problema uspeo da savlada Kevina Trapa za 1:0.


U tom trenutku činilo se da će Čelsi pod naletom publike uspeti da potpuno slomi otpor ekipe Adolfa Hitera, ali ništa od toga nije bilo. Ajntraht je imao nekoliko prilika, na početku drugog poluvremena zaigrao agresivnije, što se i isplatilo u 49. minutu.

 

Japanski štoper Hasebe uputio je dodavanje ka Joviću, koji je odigrao dupli pas sa Mijatom Gaćinovićem i rutinski savladao Kepu Arizabalagu za 1:1.

Nije bilo mnogo uzbuđenja do kraja regularnog dela utakmice, pošto su obe ekipe bile poprilično oprezne u fazi napada. Cilj je bio da se sačuva sopstvena mreža, što je i učinjeno, pa je meč otišao u produžetke.

Čelsi je u dodatnih 30 minuta imao veći posed lopte, ali je Ajntraht imao mnogo bolje prilike. Obe stopostotne šanse imao je Sebastijen Haler koji je u igru ušao u poslednjim trenucima regularnog dela meča. U oba slučaja udarce iz kaznenog prostora sa gol linije su mu izbacivali defanzivci domaćeg tima, Davide Zapakosta i David Luiz.

Nije bilo pogodaka u dodatnih 30 minuta meča, te je ovaj i više nego uzbudljivi okršaj otišao u penale – verovatno i najpošteniji ishod nakon 210 minuta iz obe utakmice.

U penal seriji prvi izvođač bio je Sebastijen Haler, koji je bio precizan i doneo Ajntrahtu početnu prednost. Ros Barkli bio je prvi izvođač za Čelsi, a pogodio je mrežu preciznim udarcem. Potom je loptu na belu tačku postavio Luka Jović. Srpski napadač je hirurški prezicnim udarcem savladao Kepu. Kevin Trap odbranio je penal kapitenu „plavaca“ Cezaru Aspilikueti, koji je šutirao po zemlji u desnu stranu. Džonatan de Guzman bez problema pogodio je mrežu, baš kao i Žoržinjo koji je šutirao posle njega. Martin Hintereger izveo je jako loš jedanaesterac, te mu je Kepa bez većih problema zaustavio udarac i vratio Čelsi u život. David Luiz je rutinski savladao Trapa za 3:3 u penal seriji. Gonzalo Pasijensija bio je novi igrač koji je bio neprecizan, te je tako Čelsi bio na korak od plasmana u finale. Pritisak je bio na Edenu Azaru, međutim Belgijanac je bio precizan i poslao svoj tim u veliko finale Lige Evrope!

 

Arsenal je na "Mestalju" doputovao sa velikom prednošću koju su stekli u prvom susretu u severnom Londonu. Međutim, baš kao i u tom prvom susretu „slepi miševi“ su prvi stigli do vođstva. Kevin Gameiro iskoristio je sjajan pas Rodriga i zatresao mrežu Čeha za 1:0.

Svega šest minuta kasnije usledilo je izjednačenje, pošto je Pjer Emerik Obamejang na vrlo efektan način pogodio sa ivice šesnaesterca.

 

 

Potpuni preokret usledio je početkom drugog dela igre, kada je Aleksander Lakazet na izuzetan način iz okreta zatresao mrežu Neta za potpuni preokret.

Nije se predavala domaća ekipa, pošto je Kevin Gameiro još jednom bio strelac u 58. minutu, da bi prednost „tobdžijama vratio Obamejang u 69. minutu. Tačku na ovaj dvomeč stavio je Gabonac het-trikom u 88. minutu nakon sjajne akcije i asistencije Henriha Mkhitarijana.

Veliko finale Lige Evrope odigraće se 29. maja u Bakuu na Olimpijskom stadionu!

KRAJ PRODUŽETAKA - GLEDAĆEMO PENALE!

116. minut - Ovidiju Hacegan poništio je gol Čelsiju zbog faula nad golmanom Trapom, koji je načinio Aspilikueta. Vrlo diskutabilna odluka rumunskog sudije.

112. minut - Veliku priliku imao je Emerson Palmieri. Kombinovao je levi bek sa Pedrom i šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali se Kevin Trap ponovo istakao dobrom odbranom - ostaje 1:1!

105. minut - Završen je prvi produžetak! Čelsi je u bukvalno poslednjim sekundama ovog produžetka uspeo ponovo da sačuva svoju mrežu uz dosta sreće. Ponovo je šutirao Haler i ponovo je lopta izbačena sa gol linije, ovoga puta heroj Čelsija bio je Zapakosta.

101. minut - Neverovatna prilika za Ajntraht! Filip Kostić ubacio je loptu sa levog krila, Sebastijen Haler šutirao je sa 5 metara, prevario golmana Kepu, ali se sjajno snašao David Luiz, koji je sa gol linije izbacio loptu i tako ostavio Čelsi u igri.

100. minut - Veliki pritisak Čelsija u ovim trenucima. Igraju visoki presing, a utisak je da su fudbaleri Ajntrahta ostali bez snage. Ostalo je još 20-ak minuta do kraja produžetaka.

95. minut - Četvrtu, ujedno i poslednju izmenu na utakmici, pravi Mauricio Sari. Na teren će argentinski napadač Gonzalo Iguain, dok se na klupu seli Olivije Žiru.

KRAJ, GLEDAĆEMO PRODUŽETKE! Čelsi - Ajntraht 1:1 - ukupno 2:2

KRAJ! Valensija - Arsenal 2:4 - ukupno 3:7

89. minut - GOOOOOL: Arsenal definitivno stavlja tačku na dvomeč sa Valensijom. Pjer Emerik Obamejang postigao je novi gol i tako kompletirao het-trik na ovoj utakmici. Najlepšu akciju na utakmici pokrenuo je ponovo Mejtland Najls koji je kombinovao sa Obamejangom, a potom je Gabonac zatresao mrežu nakon dobrog dodavanja u prostor od strane Henriha Mkhitarijana -  2:4!

82. minut - Izuzetno grub start Zapakoste nad Mijatom Gaćinovićem. Italijanski desni bek pokosio je srpskog vezistu u kontranapadu, nakon čega je Gaćinović ostao da leži na terenu, ali izgleda da će nastaviti utakmicu. Sudija Ovidiju Hacegan pokazao je žuti karton za ovaj start, a utisak je da je Zapakosta dobro prošao.

76. minut - Nova prilika za Čelsi. Šutirao je Zapakosta sa 20-ak metara, a loptu je nakon manjih problema uspeo da "ukroti" golman Kevin Trap. 

69. minut - GOOOOOL: Novi pogodak za Arsenal u utakmici protiv Valensije. Ovoga puta strelac je bio Pjer Emerik Obamejang, koji se lepo snašao u kaznenom prostoru nakon odličnog centaršuta koji je uputio Mejtland-Najls sa desnog boka. "Tobdžije" sada vode sa 3:2!

66. minut - Ajntraht u ovim trenucima uspeva da primiri igru, ali utisak je da su bliži drugom pogotku od protivnika. Nervoza se uvukla, kako u domaće navijače, tako i u igrače, jer bi eventualni pogodak tima Adolfa Hitera značio gotovo sigurno i eliminaciju londonskog kluba.

58. minut - GOOOOOL: Ekspresan povratak Valensije u meč. "Slepi miševi" nemaju nameru da se predaju, a ponovo je Kevin Gameiro bio strelac. Ovoga puta uz veliku dozu sreće pošto ga je lopta pogodila na putu do gola i promenila pravac. Sada je 2:2. 

54. minut - Čelsi je nakon primljenog gola odmah pokušao da vrati prednost. Ekipa Mauricija Sarija zaigrala je visoki presing, ali za sada se fudbaleri Ajntrahta odlično pozicioniraju na terenu. 

50. minut - GOOOOOL: Arsenal je postigao pogodak i tako praktično rešio dilemu oko toga koja ekipa će se naći u Bakuu u velikom finalu. Toreira je uposlio Aleksandera Lakazeta, koji je fantastičnim udarcem iz okreta doneo preokret "tobdžijama".

49. minut - GOOOOOL: Fantastična akcija Ajntrahta u kojoj su kombinovali Luka Jović i Mijat Gaćinović donela je izjednačenje. Jović je odigrao dupli pas sa Gaćinovićem i rutinski savladao Kepu za 1:1. Ukoliko do kraja meča ne bude golova, gledaćemo produžetke.

Tok meča:

POLUVREME 1:0

45. minut - Kraj prvog poluvremena, sudija Hategan nije produžio ovaj deo igre ni za jedan minut. Ajntraht u nastavku mora do gola.

39. minut - Loftus-Čik ponovo preti, ovog puta samo korner za Čelsi.

34. minut - Jović je pokušao šutem sa ivice šesnaesterca, ali je bio izblokiran.

 

28. minut - GOOOOL - Čelsi vodi sa 1:0, Azar je sjajno uposlio Loftus-Čika, a Englez je preciznim udarcem savladao nemoćnog Trapa za vođstvo domaćina.

24. minut - Još jedna ogromna šansa za Čelsi. Vilijan je centrirao, Luiz šutirao, a Hasebe sa gol linije izbacio loptu i spasao Ajntraht.

23. minut - Sjajan napad Čelsija koji se završio udarcem Žirua. Francuz je tukao iz nezgodne pozicije, ali Trap je odlično intervenisao.

20. minut - Umirili su se napadi Ajntrahta, Čelsi sada duže ima loptu u svom posedu.

 

 

15. minut - Velika šansa za Ajntraht, Da Kosta je sjajno šutirao, ali je Kepa fenomenalno intervenisao i izbacio loptu u korner. Na utakmici u Valensiji, Obamejang donosi izjednačenje Arsenalu, domaćin je sad u problemu.

14. minut - Kostić je probao iz slobodnog udarca, ali je pogodio samo Davida Luiza u živom zidu.

 

 

11. minut - Opasan napad Čelsija posle kojeg su domaći fudbaleri tražili penal, ali je Hategan ostao nem, pa je Čelsi dobio samo korner. Na drugoj utakmici, Valensija je povela protiv Arsenala golom Gameira

8. minut - Osim Jovićeve prilike, bez zanimljivih dešavanja na početku utakmice. 

4. minut - Prva šansa Luke Jovića. Srpski napadač tukao je glavom posle kornera, ali je Kepa bio na mestu.

1. minut - Krenula je utakmica u Londonu.

Sastav Ajntrahta i ovog puta sa tri Srbina

 

 

Sastav za koji se opredelio Mauricio Sari

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading