Zaratili "večiti": Terzić i Vuletić u "klinču" oko Zvezdine "sporne" titule!

Autor: Sportski žurnal

Sport

10.05.2019

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakuvalo se među večitima pred odluku Pravne komisije FSS o tituli iz 1946. godine! U Crvenoj zvezdi smatraju da su osvojili 30. titulu u klupskoj istoriji, ali "večitima" se to ne dopada.

RepublikaFoto: Telegraf/Nemanja Pančić/Starsport
Vuletić vs. Terzić

Pravna komisija FSS doneće u petak odluku o tituli iz 1946. godine, kada će predstavnici Zvezde, Partizana, Spartaka i FSS-a dati mišljenje o tome da li će crveno-belima biti priznata ta titula.

Generalni direktor Crvene zvezde nema dilemu po pitanju titule 1946. godine. 

- Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira na to šta ko mislio - istakao je za "Žurnal"  Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Komisija za pravna pitanja FSS konačnu odluku trebalo bi da donese u petak. 

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde

– Naša pravna služba je iznela argumente. Zvezda nikad ne bi dozvolila da siluje istoriju, jer je narodni, srpski klub, želimo da svi budu ponosni na nju, a ne da nas neko smatra za falsifikatore. I FS Hrvatske je priznao titulu Hajduku- rekao je Terzić.

Na pitanje da li ima osnova da titulu traži Spartak, Terzić kaže:

- Istra je tada bila šampion Istre, koja je sastavni deo Hrvatske. Organizacija sporta je bila takva da je Vojvodina bila sportski autonomna u odnosu na Srbiju. Zato nije ni trebalo da se igra utakmica između prvaka Srbije i Vojvodine. A, što neko pokušava da ispolitizuje je nebitno... – zaključio je Terzić priču o ovom temi.

Potpredsednik crno-belih, Vladimir Vuletić ističe za "Sportski žurnal" da se crveno-beli poigravaju sa senima svoje legende i prve Zvezdine zvezde - Rajkom Mitićem, koji, kako kaže, u svojoj monografiji nije na titulu iz 1946. godine gledao kao na titulu najboljeg u državi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Vuletić

- U svojoj monografiji izdatoj 1953. godine. pod nazivom "Opet prvi", a koju su uredile legende Zvezde, između ostalih Ljubomir Lovrić, Rajko Mitić, Srđan Mrkušić, Branko Stanković i Miljan Miljanić, uvodna reč naslovljena je "Drugi put prvaci", što implicira da su crveno-beli prema ovoj monografiji, prvu titulu osvojili 1951, a drugu 1953!

Vuletić je citirao deo iz monografije, gde se objašnjava da naslov prvaka Srbije nije značio i naslov prvaka države. "Za buduća takmičenja za naziv najboljeg u državi, tek je prva prepreka savladana. Treba mnogo truda uložiti u buduće da bi se u igrama sa najboljima postigao krajnji cilj kojem teže svi: osvajanje državnog prvenstva".

- Pa valjda je i iz ovoga sve jasno Pobogu, poigravaju se sa senima Rajka Mitića, urednika te monografije - zaključio je Vuletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading