Gvardiola: Uništiće nas kritikama ako izgubimo titulu

Autor:

Sport

10.05.2019

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju od 16 časova Mančester siti gostuje Brajtonu u poslednjem kolu Premijer lige. "Građanima" treba trijumf kako bi obezbedili prvo mesto i drugu uzastopnu titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Iako je delovalo polovinom sezone da Liverpul ima najveće šanse da osvoji titulu, Mančester siti je uspeo da preokrene situaciju na tabeli i da bude na korak od osvajanja trofeja. "Građani" su dobili 13 uzastopnih mečeva, a poslednji put su izgubili od Njukasla krajem januara. 

- Ovo je privilegija, u poziciji smo da slavimo jer smo dobili mnogo mečeva. Dobili smo 13 uzastopnih duela. Moramo da dobijemo još jedan u Premijer ligi, to je sve. Tim je opušten, dobro treniramo, mnogo se smejemo i poptuno smo fokusirani na teren. Sve može da se desi i jedna greška našeg tima ili jedan neverovatan nastup protivnika, možda jedna greška sudije može da odluči titulu. Zato nam treba više vežbe u svim aspektima na kojima radimo - rekao je Pep Gvardiola. koji je govorio o planu za Brajton.

- Iskreno ne znam. Biće lepo ako damo prvi gol ali analizirali smo Brajton i znamo koliko se dobro brane. Totenhem je dao gol u poslednjem minutu sa fantastičnim golom... Treba biti fokusiran na utakmicu koju moramo da odigramo. Ako oni budu igrali tako da traže prekide i kontre, sa njihovim kvalitetnim igračima, možda u poslednjem meču kod kuće požele da idu korak dalje. Pričamo o tome i očekujemo sve - rekao je španski menadžer. 

Gvardiola je takođe poručio da je normalno da Siti bude na meti kritika ako ispusti titulu.

- Normalno je, to neće promeniti moje mišljenje o timu. Videli smo u Ligi šampiona, ako ispadneš bićeš uništen. Sudiće o nama samo po tome da li smo pobedili. Situacija je idealna za nas, ili ćemo slaviti ili ćemo čestitati Liverpulu. Ovo je kao san koji se ostvaruje. Nisam očekivao da ćemo biti ovde kada smo bili sedam poena iza Liverpuča. Ako osvojimo dve uzastopne titule to bi bilo lepo, ali ništa se neće preterano promeniti. Činjenica je da smo bili neverovatno dobri ove sezone. Imamo dva finala u poslednje dve utakmice, moramo da igramo dobro i da budemo jaki - kaže Gvardiola. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading