ZVANIČNO: Alegri napušta klupu Juventusa!

Autor:

Sport

17.05.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Juventus objavio je da Masimilijano Alegri neće biti trener ‚Stare dame‘ od naredne sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Masimilijano Alegri

U saopštenju šampiona Italije se ne navode nikakvi detalji takve odluke, već samo da će se predsednik kluba Andrea Anjeli medijima obraditi u subotu od 14 časova.

Alegri je, inače, na klupi Juventusa bio od 2014. godine, a pod njegovim vođstvom torinski klub je osvojio pet titula u Seriji A, uz četiri trofeja u Kupu Italije i dva u Superkupu. Takođe, ‚Stara dama‘ je u tom periodu igrala dva finala Lige šampiona, u kojima je poražena od Reala.

Italijanski stručnjak je imao još godinu dana ugovora sa ‚Starom damom‘, ali je uprkos tome najavljen rastanak dva dana pre kraja sezone. U torinskom klubu ne kriju nezadovoljstvo time što u poslednjih pet godina uprkos dominaciji u Seriji A nije ostvaren glavni cilj – osvajanje Lige šampiona. Juventus je ove godine u elitnom takmičenju iznenađujuće eliminisan u četvrtfinala od Ajaksa.

Za sada nema informacija da o tome ko bi mogao da nasledi Alegrija na klupi šampiona Italije, ali bi više trebalo da se zna narednih dana. 51-godišnji Italijan je pre Juventusa, između ostalog, vodio Milan, Kaljari i Sasuolo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading